Biotehnički fakultet

Biografija - Lekić Daliborka




Biografija - Lekić Daliborka

Daliborka Lekić rođena je 1972. godine u Podgorici. Osnovnu i srednju školu završila u Podgorici. Osnovne akademske studije (studijski program biljna proizvodnja) upisala 2010. godine na Biotehničkom fakultetu u Podgorici, Univerziteta Crne Gore. Nakon trogodišnjih studija, nastavila specijalističke studije na istom fakultetu, voćarsko-vinogradarski smjer. Specijalistički rad na temu “Uporedna analiza makro- i mikroelemenata u zemljištu i lišću masline (Olea europaea L.) sa područja opštine Tivat“ odbranila je 2016. godine.

Od 2000. godine, radi kao hemijski laborant u Laboratoriji za ispitivanje zemljišta i agrohemiju, Biotehničkog fakulteta u Podgorici. Ovladala analitičkim tehnikama koje se koriste u hemijskim analizama zemljišta, biljnog materijala i đubriva (UV/Vis spektrofotometrija, plamena fotometrija, plamena atomska apsorpciona spektrofotometrija i elementarna analiza).

Od osnivanja studija na istom fakultetu, angažovana je kao laborant-asistent na kursevima agrohemije, pedologije, zaštite zemljišta.

Služi se ruskim jezikom.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.