Ekonomski fakultet

Biografija - Jaćimović Danijela




Biografija - Jaćimović Danijela

 

Danijela Jaćimović je redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, Univerziteta Crne Gore, od 2014. godine. Oblast njenog naučnog i istraživačkog interesovanja su Međunarodna ekonomija i Evropske integracije. Trenutno predaje sljedeće predmete na Ekonomskom fakultetu u Podgorici: na osnovnim studijama - Međunarodna ekonomija; na magistarskim studijama:  Međunarodne finansije i Globalizacija i ekonomska politika; na doktorskim studijama: napredni program Globalizacije i nacionalne ekonomije. Trenutno je član Komisije za doktorske studije na Ekonomskom fakultetu, a u periodu od 2016. do 2018. godine bila je član Odbora za doktorske studije na Univerzitetu Crne Gore. Član je pregovaračkih timova sa Evropskom unijom za poglavlja 25 i 33. Doktorske studije je završila na Univerzitetu u Beogradu, Ekonomski fakultet. 

Od 2003. do 2015. godine predavala je i na Fakultetu političkih nauka – na osnovnim studijama: Evropske integracije i Institucije Evropske unije (uvodni kurs); na postdiplomskim studijama: Institucije Evropske unije (napredni kurs). Radila sa osobljem MMF i Svjetske banke, na uspostavljanju Sektora za istraživanje  i  statistiku u Centralnoj banci Crne Gore, finansirano od strane USAID, 2000-05. 

Dio naučnog tima na Bentli Univerzitetu DART (Data Analytics Research Team) Korisnik je Chevening stipendije za studijske boravke mladih istraživača na London School of Economics 2003-2010. godine. Učestvovala je u više Erasmus+ programa mobilnosti za nastavu i stručno usavršavanje akademskog osoblja.

Učestvovala je u nekoliko projekata i programa Evropske unije, a kao rukovidilac Jean Monnet Module 2012-2015 i Jean Monnet Centar Izvrsnosti (Jean Monnet Centre of Excellence: The Challenges of the Enlargement Policy: EU versus China’s diplomacy in Western Balkans www.cepeuch.com) 2020-2023. godine. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.