Elektrotehnički fakultet

Biografija - Draganić Anđela




Biografija - Draganić Anđela

Anđela Draganić je rođena u Nikšiću. Osnovnu školu i gimnaziju (prirodno-matematički smjer) završila je u Nikšiću. Dobitnik je diplome „Luča 1”. Elektrotehnički fakultet u Podgorici je upisala na smjeru Elektronika, telekomunikacije i računari. Magistarski rad pod nazivom “Dekompozicija i rekonstrukcija multikomponentnih signala korišćenjem vremensko-frekvencijske analize i Compressive Sensing-a” je odbranila u julu 2013. godine. Tokom srednje škole i tokom studija bila je korisnik stipendije Ministarstva prosvjete i nauke za talentovane učenike i studente, kao i stipendije Opštine Nikšić.

Od 2011. godine je angažovana kao saradnik u nastavi na Univerzitetu Crne Gore a od 2021. je docent na Elektrotehničkom fakultetu. Učestvovala je u izvođenju nastave na više predmeta na Elektrotehničkom fakultetu, Pomorskom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo i Fakultetu političkih nauka.

Objavila je oko 40 radova u međunarodnim i regionalnim časopisima i na međunarodnim i regionalnim konferencijama. Član je IEEE udruženja. Recezent je u više međunarodnih časopisa i konferencija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.