Fakultet za turizam i hotelijerstvo

Biografija - Vujačić Duško




Biografija - Vujačić Duško

Rođen je 9.10.1989 godine u Nikšiću, gdje je i završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao jula 2012. godine na odsjeku za geografiju – Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Postdiplomske master studije završio je na na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, akademske 2013/2014. godine, na temu Reljef i klima kao faktori ekstremnih poplava na  Donjoj Zeti. Od 2012 do 2016 radio je u Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, kao Samostalni savjetnik III u sektoru za Okeanografiju i mareografiju. Od školske 2014/15 radio je kao honorarni saradnik, a od školske 2016/17 zaposlen je kao saradnik u nastavi. Doktorirao je aprila 2019 godine na PMF – u, Univerziteta u Novom Sadu, iz oblasti Fizičke geografije, i stiče zvanje doktora Geonauka. U zvanje docenta je izabran u martu 2021. godine. 

Trenutno izvodi nastavu iz sljedećih nastavnih disciplina: Astronomska geografija, Fizička geografija Crne Gore, Opšta turistička geografija, Turističko -  geografske regije svijeta, Regionalna geografija Sjeverne Amerike, na Filozofskom fakultetu u Nikšiću - studijski program za Geografiju, zatim Turizam u Nacionalnim parkovima, Metodologija naučnog rada u Turizmu i Hotelijerstvu, Upravljanje turističkim atrakcijama Crne Gore, na Fakultetu za Turizam i hotelijerstvo u Kotoru, kao i Metodika PPD II - studijski program za Obrazovanje učitelja na Albanskom jeziku.

Učestvovao je u izradi više od 30 stručnih i naučnih radova, kao autor i koautor, kako u domaćim tako i u međunarodno priznatim časopisima na SCI listi. Oblasti daljeg istraživanja : Turistička geografija, Hidrologija, Geomorfologija, Kartografija, Pedologija i Geoekologija sa zaštitom Životne sredineObavlja funkciju Rukovodioca studijskog programa - Turizam, kao i sekretara Crnogorskog geografskog društva.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.