Prirodno-matematički fakultet

Biografija - Popivoda Goran




Biografija - Popivoda Goran

Goran Popivoda je rođen na Cetinju, 9. oktobra 1984. godine. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu. Dobitnik je diplome ,,Luča” za odličan uspjeh u svim razredima osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Četvorogodišnje studije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, smjer Matematika i računarske nauke, završio je 2007. godine, sa prosječnom ocjenom 9,76.

U toku studija bio je dobitnik stipendije koju Vlada Republike Crne Gore dodjeljuje talentovanim učenicima i studentima i slične stipendije Opštine Cetinje.

Magistarske studije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, završio je u septembru 2010. godine, odbranom magistarskog rada pod nazivom ,,Vinerov proces”.

Doktorske studije upisao je 2011. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, a disertaciju pod nazivom ,,Ekstremi uslovno-Gausovih procesa”, odbranio je 28. 10. 2017. godine.

Na magistarskim i doktorskim studijama radio je pod rukovodstvom prof. dr Siniše Stamatovića.

Govori engleski i ruski jezik.

Oblasti njegovog naučnog interesovanja su: teorija vjerovatnoće, teorija ekstrema Gausovih procesa, statistika i diskretna matematika.

PODACI O RADNIM MJESTIMA I IZBORIMA U ZVANJA

Od februara 2008. godine zaposlen je na mjestu saradnika u nastavi na Prirodno-matematičkom fakultetu, Univerziteta Crne Gore. Izvodio je vježbe na predmetima: Teorija vjerovatnoće, Vjerovatnoća i statistika, Statistika, Analiza 1, Analiza 2, Uvod u kombinatoriku, Diskretna matematika, Slučajni procesi, Metode optimizacije, Lanci Markova, Uvod u geometriju, Aktuarska matematika, Matematika V, Osnovne matematičke i statističke metode, Matematika, Matematika 1 i Matematika 2 (posljednja četiri predmeta na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore).

U oktobru 2018. godine izabran je u zvanje docenta Univerziteta Crne Gore. Izvodi nastavu na predmetima: Vjerovatnoća i statistika, Lanci Markova, Istorija i filozofija matematike, Teorija izračunljivosti,  Statistika u farmaciji (na Medicinskom fakultetu) i Matematika IV (na Građevinskom fakultetu).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.