Prirodno-matematički fakultet

Tomović Savo




Tomović Savo

Rođen je 1983. u Podgorici.

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore, Odsjek za matematiku i računarske nauke, završio u julu 2006. godine sa prosječnom ocjenom 9,81.

U toku studija bio je dobitnik više nagrada od kojih su najznačajnije: Plaketa Univerziteta Crne Gore za oblast tehničkih nauka za 2006. godinu i Studentska nagrada 19. decembar Skupštine opštine Podgorica za 2005. godinu.

Završio je 2007. godine postdiplomske studije na Prirodno-matematičkom fakultetu, sa prosječnom ocjenom 10,00 i odbranio magistarsku tezu pod nazivom Data mining tehnike za asocijativna pravila u relacionim bazama podataka.

Godine 2008. upisao je doktorske studije na Prirodno-matematičkom fakultetu.

U redovnim rokovima položio je sve ispite sa ocjenom A i uspješno odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom Algoritmi i strukture podataka za identifikovanje asocijativnih pravila u velikim bazama podataka 2011. godine.

Time je stekao akademski stepen doktora računarskih nauka.

Od 2007. zaposlen je na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

U maju 2012. godine izabran je u zvanje docenta, a u oktobru 2017. godine u zvanje vanrednog profesora za oblast analiza i obrada podataka, programiranje i informatika na nematičnim fakultetima.

Ministarstvo nauke dodijelilo mu je Nagradu za najuspješnijeg mladog naučnika do 35 godina života za 2012. godinu.

Bio je rukovodilac studijskih programa Računarske nauke i Računarstvo i informacione tehnologije na Prirodno-matematičkom fakultetu od decembra 2013. do oktobra 2015. godine, kada je postavljen na funkciju direktora Centra informacionog sistema Univerziteta Crne Gore. 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.