Biotehnički fakultet

Biografija - Radonjić Sanja




Biografija - Radonjić Sanja

Sanja Radonjić je rođena u Podgorici gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju ‚‚Slobodan Škerović. Na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 1996., magistrirala 2002. i doktorirala 2008. godine (smjer Zaštita bilja i prehrambenih proizvoda, Katedra za entomologiju).

Nakon diplomiranja zasnovala je radni odnos na Poljoprivrednom institutu u Podgorici 1997. godine (kasnije Biotehnički institut, a od 2005. godine Biotehnički fakultet). Za redovnog profesora izabrana je 2020. godine. Angažovana je u nastavi na osnovnim akademskim studijama Biljna proizvodnja, master studijama Zaštita bilja, specijalističkim akademskim studijama – studijski program Zaštita bilja i primijenjienim studijama u Bijelom Polju (Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje) i interdisciplinarnom master programu Bezbjednost hrane.

Na kraćim ili dužim studijskim boravcima iz oblasti Zaštita bilja boravila je u Kini (South China Agricultural University, Guangzhou), Austriji (International Atomic Energy Agency - IAEA), Sjedinjenim Američkim Državama (United States Department of Agriculture - USDA Honolulu (Hawaii) i Columbia (Missouri) i Italiji (Università Degli Studi di Pavia, Dipartimento di Biologia Animale, Section of Zoology, Laboratory of Insect Molecular Genetics & Evolution).

Kao rukovodilac ili član radnog tima učestvovala je u više međunarodnih i nacionalnih naučno-istraživačka projekta (FAO/ IAEA TC projekti, ERASMUS+, FP7-RegPot, Ministarstvo nauke Crne Gore).

Objavila je veći broj radova u relevantnim međunarodnim naučnim časopisima. Recenzent je u više međunarodnih naučnih časopisa.

Bila je predstavnik je Crne Gore u Stalnoj komisiji Evropske komisije za proučavanja u poljoprivredi – SCAR (Standing Committee on Agricultural Research) 2016-2020. 

Govori engleski jezik.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.