Prirodno-matematički fakultet

Biografija - Šćepanović Anđelka




Biografija - Šćepanović Anđelka

Rođena sam u Podgorici, 17.02.1973.god. gdje sam završila Osnovnu školu ″Sutjeska″ i Gimnaziju ″Slobodan Škerović″.

Diplomirala sam na Odsjeku za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici 1996.godine, sa prosjekom 9,3.

Magistrirala sam na Biološkom fakultetu u Beogradu, smjer Genetika, 2001.godine, na temu ″Populaciono-genetičke analize antropometrijskih i morfofizioloških karakteristika kod ispitanika različitog uzrasta stanovnika Pljevalja i Kotora″, pod mentorstvom akademika SANU prof.dr Dragoslava Marinkovića i akademika CANU prof.dr Božine Ivanovića.

Doktorsku disertaciju pod nazivom „Antropološke karakteristike djece sa dijagnozom Asthma bronchiale“ odbranila sam na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici 06.12.2013.godine i time stekla akademsko zvanje doktora nauka.

Od 1996.godine zaposlena sam na Odsjeku za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici. Kao asistent, a kasnije saradnik u nastavi, bila sam angažovana na izvođenju vježbi iz Antropologije, Humane ekologije, Razvoja djeteta, Uporedne i Opšte fiziologije, Kursa laboratorijskih tehnika i Genotoksikologije na studijskoj grupi za biologiju PMF-a, kao i Humane genetike na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu i Biologije sa humanom genetikom na Farmaceutskom fakultetu. Odlukom Senata Univerziteta Crne Gore za školsku 2013-2014 godinu dodijeljena su mi, pored vježbi, i predavanja iz Antropologije na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Studijski boravak: 01.12.-22.12.2002.godine, na poziv akademika RAN Tatjane A. Ivanovič boravila sam na Moskovskom državnom univerzitetu ″Lomonosov″ i Institutu za antropologiju i ekologiju Ruske akademije nauka.

Od 1994. godine aktivno učestvujem na Kongresima Antropološkog društva bivše Jugoslavije, čiji sam i član, a od 2007.godine član sam i Antropološkog društva Srbije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.