Građevinski fakultet

Biografija - Mirković Katarina




Biografija - Mirković Katarina

Katarina Mirković (rođ. Miljanović) rođena je 20. avgusta 1964. godine u Podgorici.  Osnovnu i srednju školu  završila je u Podgorici gdje je maturirala 1983. godine. Na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore diplomirala je 1993. godine, na odsjeku za sobraćajnice sa temom  diplomskog rada: "Idejno rješenje glavne saobraćajnice u Rijeci Crnojevića". 

Poslije diplomske studije na Građevinskom fakultetu u Podgorici, smjer Saobraćajni,  upisala je  školske 2006./2007. godine. Magistarski  rad pod nazivom "Metode projektovanja vrućih asfaltnih mješavina za fleksibilne kolovozne konstrukcije" odbranila je u junu 2010. godine.

Doktorske studije na Građevinskom fakultetu u Podgorici, naučna oblast Saobraćajno - urbanistička, upisala je školske 2010./11. godine. Doktorsku disertaciju pod nazivom “Upotreba elektrofilterskog pepela u asfaltnim mješavinama” odbranila je u decembru 2019. godine.

Po završetku osnovnih studija, duži niz godina sticala je stručno iskustvo na različitim poslovima iz oblasti građevinarstva, iz čega se izdvaja period  2002.-2006. Godine kada je bila u radnom odnosu u Direkciji za izgradnju autoputeva u Crnoj Gori (današnji „Monteput“), na mjestu samostalnog savjetnika za saobraćaj. U tom periodu bila je rukovodilac nadzornog tima za izgradnju Južne pristupne saobraćajnice Tunela Sozina, kao i član nadzornog tima za izgradnjuTunela Sozina, Tunela Raš i Sjeverne pristupne saobraćajnice Tunelu Sozina. 

Stručni ispit za diplomiranog inženjera građevinarstva, saobraćajnog smjera,  položila je u junu 2005. godine pred Komisijom Inženjerske komore Crne Gore.

U periodu 2009.-2011. godine bila je angažovana kao honorarni saradnik u nastavina Građevinskom fakultetu u Podgorici na predmetima Putevi i željezničke pruge, Gradske saobraćajnice i Kolovozne konstukcije.

Studijske 2011./2012. godine zasniva radni odnos na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u zvanju saradnika u nastavi. Na primijenjenom studijskom programu Menadžment u građevinarstvu angažovana je na izvođenju nastave (vježbanja) na predmetima: Gradske sa obraćajnice i Putevi i željezničke pruge, dok je na specijalističkim studijama, smjer Saobraćajni, angažovana na izvođenju nastave (vježbanja) na predmetima:  Kolovozne konstukcije, Projektovanje i građenje željezničkih pruga, Donji stroj željeznica i Željezničke stanice. Pored navedenog od studijske 2020./2011. godine angažovana je na izvođenju nastave (predavanja) na predmetima Osnove saobraćanjica (Osnovne studije), Kolovozne konstrujcije i Upravljanje i održavanje puteva (Specijalističke i Master studije) na Građevinskom fakultetu, kao i na izvođenju nastave (predavanja) na predmetima Osnove saobraćajne infrastrukture (Osnovne studije) i Drumske saobraćajnice (Master studije) na Mašinskom fakultetu, studijskog programa Drumski saobraćaj na UCG. 

U naučno istraživačkom radu se bavi mogućnostima upotrebe otpadnih materijala u putogradnji, prvenstveno u slojevima kolovozne konstrukcije i njihovom uticaju na fizičko-mehaničke karakteristike nosećih slojeva konstrukcije.

Pored maternjeg, govori, čita i piše engleski jezik.

Udata je za supruga Milana i majka je troje djece: Luke, Alekse i Maše.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.