Mašinski fakultet

Biografija - Tomović Radoslav




Biografija - Tomović Radoslav

Rođen sam 12.05.1968. godine u Nevesinju, Bosna i Hercegovina, gdje sam završio osnovnu i srednju školu (mašinski tehničar) sa odličnim uspjehom.

 

PODACI O OBRAZOVANJU

Diplomirao sam 02.07.1996. godine, na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na smjeru Primijenjena mehanika i konstruisanje. Tema diplomskog rada je bila “Primjena metodičnog konstruisanja u projektovanju mašine za rezanje duvana”. Dobitnik sam Studentske nagrade ”19. decembar”, koja mi je dodijeljena kao najboljem studentu Mašinskog fakulteta u Podgorici za 1995. godinu. U toku studija sam bio demonstartor na predmetu Mehanizmi.

Poslijediplomske studije na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore upisao sam 1996. godine, na smjeru “Primijenjena mehanika i konstruisanje”, usmjerenje ”Konstruisanje i proračun konstrukcija”. Magistarski rad pod nazivom "Primjena savremenih metoda konstruisanja u razvoju proizvoda mašinske industrije”, odbranio sam 11.12.2000. godine.

Doktorsku disertaciju pod nazivom "Istraživanje uticaja konstrukcionih parametara kotrljajnih ležajeva na stanje njihove radne ispravnosti" sam odbranio 19.02.2010.godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Odlukom Ministrastva prosvjete i nauke Republike Crne Gore od 15.05.2010. nostrifikovana mi je diploma o stečenom naučnom stepenu doktora nauka.

Posjedujem Certifikat za poslove tehničke dijagnostike pomoću SPM metode i metode nadzora vibracija prema standardima ISO 10816 i ISO 2372.

 

PODACI O RADNIM MJESTIMA I IZBORIMA U ZVANJE

Radni odnos na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, zasnovao sam 15.12.1996. god., kao saradnik na Katedri za konstruisanje.

U zvanje asistenta izabran sam 08.10. 2001. godine, za predmete „Osnovi konstruisanja“ i „Teorija i metode konstruisanja“.

U zvanje stručnog saradnika izabran sam 21.12.2006. godine za predmete: „Osnove konstruisanja“, „Konstruisanje mašina-Praktikum“, „Inženjerska grafika“, „Stručna i laboratorijska praksa I i II“ na Mašinskom fakultetu u Podgorici, kao i predmeta „Inžinjerska grafika i dokumentacija“ na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici i „Tehnička dokumentacija“ na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici. Pored gore navedenih predmeta, kao asistent i saradnik na Univerzitetu Crne Gore učestvovao sam u izvođenju nastave iz sledećih predmeta: „Inženjersko projektovanje“, „Tehničko crtanje“, i „Mehanizmi“ na Mašinskom fakultetu u Podgorici i „Inženjerska grafika“ na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici.

U zvanje docenta za predmete: Osnove konstruisanja, Konstruisanje mašina-Praktikum, Stručna laboratorijska praksa - K2 i Integrisano upravljanje održavanjem na Mašinskom fakultetu u Podgorici, sam izabran odlukom Senata Univerziteta Crne Gore br. 08-1841 od 28. 10. 2010. godine. Pored nastave na ovim predmetima, izvodim nastavu i na predmetima: Osnove konstruisanja, Dizajn mehatroničkih sistema i Praksa 1 na osnovnom studijskom programu Mehatronika.

Na poslijediplomskim magistarskim studijama na Mašinskom fakultetu u Podgorici, smjer Primijenjena mehanika i konstruisanje angažovan sam na predmetu Mjerenje i analiza vibracija, kao i na predmetima Nadzor i zaštita mašinskih sistema, Tehnička dijagnostika i Kontrola vibracija na poslijediplomskim magistarskim studijama Mehatronike na Mašinskom fakultetu u Podgorici.

Na doktorskim studijama na Mašinskom fakultetu u Podgorici sam angažovana na predmetu Dijagnoza, zamor i zaštita mašinskih sistema.

Od 1997. godine sam saradnik Centra za motore Mašinskog fakulteta u Podgorici.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.