Filološki fakultet

Biografija - Vukićević Vesna




Biografija - Vukićević Vesna

Rodjena sam u Nikšiću gdje sam završila osnovnu i srednju školu. Diplomu profesora ruskog jezika i književnosti (A) i italijanskog jezika (B) stekla sam na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Magistarski rad na temu ,,Subjektivna ocjena glagolske radnje u ruskom i srpskom jeziku” sam uradila pod naučnim rukovodstvom doc.dr Dušanke Mirić na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Doktorsku disertaciju na temu ,,Kategorije vida i vremena glagola u ruskom jeziku u poredjenju sa srpskim (sa lingvističkog i prevodilačkog aspekta)” uradila sa pod mentorstvom prof. dr Radmila Marojevića na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Na Odsjeku za ruski jezik i književnost (sada Studijskom programu za ruski jezik i književnost) radim od 2001. godine.

Tri akademske godine sam radila na Katedri za slovensku filologiju Filološkog fakulteta Državnog Univerziteta u Sankt Peterburgu (od septembra 2006. do juna 2009. godine) u svojstvu lektora srpskog jezika. 

Od septembra 2009. godine angažovana sam na Institutu za strane jezike UCG u Podgorici.

U Ispitnom centru Crne Gore angažovana sam kao autor testova, ocjenjivač za potrebe Državnog takmičenja iz ruskog jezika, kao i maturske i stručne ispite.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.