Pomorski fakultet Kotor

Biografija - Šekularac-Ivošević Senka




Biografija - Šekularac-Ivošević Senka

Prof. dr Senka Šekularac-Ivošević je rođena 19. februara 1979. godine u Bijelom Polju. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Beranama, gdje je 1997. godine završila prirodno-matematički smjer Gimnazije „Panto Mališić”. Dobitnik je diplome „Luča” i nosilac priznanja „Đak generacije”.

Diplomirala je 2001. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore sa prosječnom ocjenom 9,44. Akademski naziv - magistar ekonomskih nauka stekla je 2008. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu odbranom magistarske teze pod naslovom „Marketinški aspekti pomorskih luka - s posebnim osvrtom na Luku Bar”. Doktorsku disertaciju pod naslovom „Strategijski efekti tržišnog pozicioniranja na konkurentnost morskih luka“ odbranila je 2015. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, čime je stekla naučni stepen - doktor ekonomskih nauka.

Od 2003. godine zaposlena je na Univerzitetu Crne Gore u zvanju saradnika u nastavi na Pomorskom fakultetu Kotor. Bira se u akademsko zvanje docent Univerziteta Crne Gore za oblast Marketing u pomorstvu na Pomorskom fakultetu Kotor decembra 2017. godine. U zvanje vanredni profesor bira se u februaru 2023. godine. Uže oblasti istraživanja su marketing strategija, digitalni marketing, istraživanje pomorskog tržišta i upravljanje ljudskim resursima na brodu.

U svojstvu autora i koautora objavila je više naučnih, stručnih i konferencijskih radova. Posjeduje iskustvo rada u timovima na realizaciji međunarodnih projekata i izradi sektorskih studija za pomorsku privredu. Stručna usavršavanja iz oblasti strategijskog upravljanja morskim lukama obavila je u Japanu 2006. godine. Kao učesnik programa međunarodne mobilnosti osoblja obučavala se i izvodila nastavu na visokoškolskim ustanovama u Grčkoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Litvaniji, Letoniji, Mađarskoj, Njemačkoj i Norveškoj. 

Učestvuje u realizaciji programa obuke za pomorce iz domena upravljanja resursima na mostu i brodskom mašinskom kompleksu i koordinator je obuke za rukovođenje i timski rad na brodu. Od 2018. godine obavlja poslove koordinatora za međunarodnu saradnju na Pomorskom fakultetu Kotor, a od 2023. godine poslove prodekanice za međunarodnu saradnju.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.