Metalurško-tehnološki fakultet

Biografija - Tadić Nebojša




Biografija - Tadić Nebojša

Doc. dr Nebojša Tadić rođen je 1969. godine u Plužinama, gdje je završio Osnovnu školu. Srednju školu završio je u Nikšiću.

Na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici, smjer Metalurgija, diplomirao je 1996. godine, sa prosječnom ocjenom 8,76 .

Poslijediplomske studije upisao je 1996. godine na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici. Ispite na poslijediplomskim studijama položio je sa prosječnom ocjenom 9,67. Magistarsku tezu pod nazivom "Istraživanje zaostalih napona u deformisanim i površinski ojačnim limovima od Al legura" odbranio je 2000. godine i stekao zvanje Magistra tehničkih nauka.

Doktorsku disertaciju pod nazivom "Istraživanje zaostalih napona u procesu hladnog valjanja traka od Al legura" odbranio je  2011. godine na Metalurško-tehnološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore i stekao zvanje Doktora nauka za oblast metalurgija.

U zvanje Viši stručni saradnik izabran je 2012. godine, za izvođenje vježbi iz predmeta: Toplotna tehnika u metalurgiji, Metalurške peći, Postrojenja i projektovanje u metalurgiji, Procesi deformacije, Prerada čelika deformacijom, Modeliranje toplotnih proces, Projektovanje u hemijskoj industriji, Mašinski materijali na Mašinskom fakultetu. U istom zvanju putem internih/eksternih konkursa Univerziteta Crne Gore povjeravano mu je izvođenje nastave iz sledećih predmeta: Prerada čelika deformacijom, Toplotna tehnika u metalurgiji, Modeliranje toplotnih procesa, Tretman gasova, Postrojenja i projektovanje, Projektovanje u hemijskoj industriji i Mašinski materijali (dio predmeta) na Mašinskom fakultetu u Podgorici.

U zvanje Docenta izabran je odlukom Senata UCG-a, broj. 1922, od 23.11.2020. godine, za oblast Metalurško inženjerstvo, na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici, za predmete: Projektovanje i postrojenja, Projektovanje u hemijskoj industriji i Deformaciono procesiranje materijala.

U toku dosadašnjeg naučno-istraživačkog rada, kao autor ili koautor, objavio je 10 radova u međunarodnim časopisima indeksiranim na SCI listi, 2 rada u međunarodnim časopisima koji nijesu indeksirani na SCI listi, 3 rada u časopisima od nacionalnog značaja, 20 radova na međunarodnim konferencijama. Saradnik je na 4 naučno-istraživačka projekta.

Naučno-istraživački rad Doc. dr Nebojše Tadića  odnosi se na sledeće oblasti: procesi prerade materijala plastičnom deformacijom, FEM simulacija procesa deformacije, mehanička ispitivanja materijala i modeliranje toplotnih procesa.

mail: nebojsa@ucg.ac.me

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.