24.08.2017

Posjeta Univerzitetu u Teheranu


Na poziv Univerziteta u Teheranu profesor Prirodno-matematičkog fakulteta i predsjednik Naučnog odbora Univerziteta Crne Gore Vladimir Pešić posjetio je Fakultet nauka (College of Science) i Poljoprivredni fakultet (College of Agriculture) Univerziteta u Teheranu. Cilj posjete je nastavak uspješne saradnje Univerziteta Crne Gore i Univerziteta u Teheranu.

Prof. Pešić se sastao sa dekanom Fakulteta nauka prof. dr Hamidom Pezeshkom, kao i sa dekanom Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Seyed Hossain Goldansazom. Oba dekana su izrazila želju za uspostavljanjem saradnje u oblasti prirodnih i biotehničkih nauka, kao i za potpisivanjem memoranduma o saradnji dva univerziteta o čemu je prof. Pešić posebno razgovarao sa predstavnikom Centralne administracije Univerziteta u Teheranu.

Image  Image

Prof. A. Zawal, Prof. Pezeshk, Dean of College of Science, Prof. Malek, vicedean). (Prof. Zawal, Prof. Pešić, Prof. Saboori, Director of Zoological Museum, Prof. Goldanesz, Dean of College of Agriculture)

 

Prof. Pešić i prof. Andrzej Zawal (dekan Biološkog Fakulteta u Šćećinu u Poljskoj) održali su dvodnevnu radionicu za studente. Prof. Pešić imao je i predavanje na Univerzitetu u Teheranu o novim trendovima u ekološkim i biodiverzitetskim istraživanjima.

 

 Image     Image 

 

Od 25. avgusta do 1. septembra prof. Pešić će učestvovati u terenskim istraživanjima na prostoru Naconalnog Parka Golestan. Riječ je o najvećem nacionalnom parku u Iranu koji je poznat još kao “Golestan džungla”. Na prostoru Nacionalnog parka nalazi se dobro očuvana populacija persijskog leoparda (Procjenjuje se da u parku živi 15-18 leoparda, što čini oko 10% ukupne populacije u Iranu. Neki primjerci ove izuzetne vrste imaju težinu i do 100 kilograma) koji predstavlja jednu od najugroženijih vrsta.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

22.06.2017 Animal Ecology Research Group

Posjeta Biološkom fakultetu u Šćećinu

DETALJNIJE

08.06.2017 Animal Ecology Research Group

Posjeta Prirodnjačkom Muzeju u Beču

DETALJNIJE

25.05.2017 Animal Ecology Research Group

Montenegrina u Crnoj Gori

DETALJNIJE

25.01.2017 Animal Ecology Research Group

Vilini konjici u izvorima

DETALJNIJE

05.05.2016 Animal Ecology Research Group

Springer objavio knjigu prof. dr Vladimira Pešića

DETALJNIJE

06.10.2015 Animal Ecology Research Group

Članak u Science Daily o novom rodu

DETALJNIJE

20.08.2014 Animal Ecology Research Group

Nova vrsta nazvana po Dženifer Lopez

DETALJNIJE

29.07.2013 Animal Ecology Research Group

Tekst u Science Daily o novoj vrsti puža iz Skadarskog jezera

DETALJNIJE

01.12.2012 Animal Ecology Research Group

Tekst u National Geographic o radu objavljenom u Ecologica Montenegrina

DETALJNIJE