Zašto crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti?




Potreba za izučavanjem crnogorskog jezika i književnosti postojala je od davnina. Crnogorski jezik je dugo čekao svoju državu, a crnogorska književnost svoje protagoniste i tumače.

Vi ste tu da izučite i prenesete mladim naraštajima svoje umijeće jezičke i književne kulture. Da biste postali „britko pero“ stvarnosti, pruža vam se mogućnost da nakon završene srednje škole sa referencama društvenog i prirodnog karaktera, ili završene stručne škole upišete Studij crnogorskog jezika i književnosti gdje će vas dočekati stručni kadar koji će vam omogućiti da kroz razne oblike nastavne aktivnosti i vanstudijskih aktivnosti postignete najbolje rezultate koje ćete prenijeti generacijama.

Završetkom Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti stičete diplomu kvalifikovanih prosvjetnih radnika, ali ne samo to! Vi ste u mogućnosti da se nakon završetka studija bavite i novinarskim radom, bilo u pisanim, bilo u drugim vidovima medija i komunikacija. Vaša djelatnost može postati PR menadžer institucija od društvenog i kulturnog značaja, lektor koji će biti uposlen na poslovima ispravki, dorade i  konačnog uobličavanja književnih,  umjetničkih tekstova, ali i svih drugih oblika pisane riječi

Upišite Studijski program za crnogorski jezik i južoslovenske književnosti i budite dio najmlađe slavističke discipline − MONTENEGRISTIKE!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.