Projekat DETT




Projekat   DETT

Projekat za institucionalno unapređenje: „Didaktički koncept ciljane obuke o osnovama inženjerstva“ (Didactic concept for Targeted Teaching on the fundamentals of Engineering -DETT)finansira se u okviru projekta „Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost“ („INVO“), iz sredstava zajma Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Cilj projekta je organizovanje sistemskog pristupa i razvoj novog didaktičkog koncepta u inženjerskom obrazovanju i inovirajnj didaktičkih metoda kroz uvodjenje praktične obuke studenata simulirajući industrijske uslove, ali u laboratorijskim prostorijama Fakulteta.

Ukupan budžet projekta je 50000 e, pri čemu je MTF participirao sa 5000 e sopstvenih sredstava. Uzimajući u obzir potrebe nastavnog i istraživačkog procesa na sva tri studijska programa MTF-a, obezbijeđena je nabavka 5 uređaja, koji će u znatnoj mjeri unaprijediti istrazivački potencijal Fakulteta. U okviru navedenih aktivnosti, sa fimama FLUKS TRADE RV", SUPERLAB i PDG potpisani su ugovori za isporuku sledeće opreme:

  1. Uređaj za simulaciju i mjerenje torzije (Torsiometer) - GUNT
  2. Jono-izmenjivač (Ion exchange device)- GUNT
  3. Uređaj za određivanje toplotne provodljivosti metala (Device for measuring of thermal conductivity) -GUNT
  4. Atomski apsorpcioni spektrofotometar (Atomic absorption spectrofotometer) -PERKIN ELMER
  5. Flokulacioni uređaj (Flocculation device)-WELP

 

Instalacija opreme i obuka istraživača planirana ja za period septembar-oktobar 2017. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.