Pilot LNSS trening o politici razvoja fondova biblioteka




Pilot LNSS trening o politici razvoja fondova biblioteka

U okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore organizovaće, 16. januara, pilot LNSS trening pod nazivom Politika razvoja fondova (modul 8).

Centralna univerzitetska biblioteka ranije je pripremila dokument Politika razvoja fondova uz pomoć Dr. Manolisa Kukurakisa sa Univerziteta u Kritu, a kao jedan od rezultata projekta "Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana" (LNSS).

Pilot LNSS trening, koji će voditi direktorka CUB mr Bosiljka Cicmil, održaće se u Zelenoj sali Rektorata UCG, sa početkom u 10 časova.

Projekat Erasmus+ programa LNSS pokrenut je 2015. godine sa ciljem da se modernizuju biblioteke i poveća nivo stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana. LNSS se bavi ključnim izazovima vezanim za kvalitet s kojim se suočavaju univerzitetske biblioteke i nedostatkom modernih bibliotečkih standarda i praksi. Cilj ovog projekta je da se biblioteka transformišu u moderne elektronske biblioteke i poveća učešće bibliotečkog osoblja u naučnim istraživanjima. U tu svrhu, potrebno je ostvariti proaktivniju ulogu biblioteke u nastavi i učenju, a biblioteke se moraju promovisati kao važni centri informacijske pismenosti, cjeloživotnog učenja i razvoja vještina kritičnog razmišljanja. Nivo stručnosti i vještina bibliotečkog osoblja povećaće se kroz LNSS nastavni program i programe obuke – poboljšavajući rukovođenje, profil i kvalitet biblioteka čime se ostvaruje pozitivan doprinos nastavi i učenju u partnerskim zemljama.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.