Seminarska biblioteka u novim ormarima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Njemačka ambasadorka Gudrun Štajnaker posjetila je Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore i Studijskom programu za njemački jezik i književnost donirala sedam ormara za seminarsku biblioteku, što će omogućiti da se knjige koje se svakodnevno koriste čuvaju na adekvatan način. Vrijednost donacije je 1.800 eura. Takođe je, kao ličnu donaciju, uručila 24 toma Majersove enciklopedije, ali i komplet djela Johana Volfranga Getea, koje je poklonio Mihael Hausner, njemački ekspert u Ministarstvu pravde.

Štajnaker je istovremeno uručila studentima sedam stipendija koje dodjeljuje DAAD - Njemačka služba za akademsku razmjenu. Ova stipendija omogućava da studenti mjesec dana uče jezik na njemačkom govornom području.

Ambasadorka se zahvalila na podršci UCG, kao i grada Nikšića, na tome što Studijski program za njemački jezik i književnost ima lijepu salu za izvođenje nastave, i prenijela uvjerenje da će dobra saradnja ambasade Njemačke i Filološkog fakuleta UCG biti nastavljena. Takođe je dodala da je oduševljena kako studenti germanistike dobro znaju njemački jezik.

Rukovodilac Studijskog programa za njemački jezik i književnost Jelena Knežević podsjetila je da taj studijski program kao samostalan postoji od 2004. godine i sada se, kako kaže, visoko kotiraju pored velikog interesovanja za ostale jezike. Navela je da je velika motivacija za studente što većina njih dobije šansu da uči jezik u zemljama njemačkog govornog područja preko DAAD ili neke druge stipendije.

Studijski program za njemački jezik i književnost ove godine upisuje 25 studenata koji će se finansirati iz budžeta i 20 samofinansirajućih.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.