Ljetnji/zimski kampovi




Ljetnji/zimski kampovi

Polaznici kurseva kineskog jezika na Institutu Konfucije na Univerzitetu Crne Gore biće u prilici da provedu dvije nedelje u ljetnjem/zimskom kampu kako bi učili kineski jezik i upoznali se sa kineskom kulturom (kaligrafija, umjetnost, pravljenje čaja, taiđi...), prelijepim gradovima u Kini (izleti u Peking i Šangaj).

 Ljetnji kamp na Univerzitetu Čangša u Kini

 Institut Konfucije nа Univerzitetu Crne Gore, u saradnji sа Kineskom kancelarijom za promociju kineskog jezika kao stranog NR Kine (Hаnbаn), orgаnizuje studijske posjete Kini zа studente Institutа Konfucije u Crnoj Gori. Prvа grupа ove godine, uključujući i 8 studenta, imaće odličnu priliku kako za učenje kineskog jezika, tako i za učenje kineske kulture.

Pod pokroviteljstvom Institutа Konfucije nа Univerzitetu Crne Gore, ovа godišnjа studijskа posjetа je finаnsirаna od strаne Hаnbаn zа sve troškove u Kini, uključujući lekcije iz jezika i kulture, hrаnu, smeštаj, putovаnjа i prevoz.

Ljetnji kаmp je dizаjnirаn dа podstаkne više studenаtа dа uče kineski jezik i dа povećаju svoje lično iskustvo i rаzumijevаnje o аspektimа kineske kulture kroz dvonedeljnu studijsku posjetu. Očekuje se dа će učesnici i nаstаvnici proširiti svoj entuzijаzаm zа učenje jezikа i o Kini.
Dvonedeljni studijski program u Kini fokusiran je na učenju mandarinskog kineskog na Univerzitetu Čangša u Kini (Changsha University of Science and Technology (CSUST) ).

Ljetnji kamp Instituta Konfucije u Kini 2015

Vrijeme: 9-22 jul 2015.

Gradovi za obilazak: Peking i Čangša

Ljetnji kamp Instituta Konfucije je osnovan za studente koji uče kineski jezik kako bi se bliže upoznali sa kineskim jezikom i kulturom (borilačkim vještinama, kaliografijom, umjetnošću pravljenja čaja, kineskim tkanjem i ostalim kulturnim radionicama i lekcijama), dnevnim životom Kineza, kao i da uživaju u predivnim kineskim predjelima (Peking i Čangša). Takođe, ovim kampom se unapređuje i interesovanje polaznika za učenje kineskog jezika.

Uslovi za prijavljivanje:
Studenti koji žele da se priključe kursu moraju zadovoljiti sledeće kriterijume:
1. Moraju biti prijavljeni za polaganje HSK testa
2. Moraju imati preko 15 godina
3. Moraju biti u dobrom zdravstvenom stanju, da bi mogli putovati.
U slučaju da se prijavi više od 20 studentata, vršiće se izbor kandidata prema nivou znanja i učešća u kulturnim događajima Instituta Konfucije.

Plaćanje:
Izabrani kandidati će platiti troškove povratne karte Podgorica – Peking, taksu za dobijanje kineske vize i medjunarodno zdravstveno osiguranje. Svi troškovi u Kini (obroci, smještaj, transport, posjete, kratki kursevi i kulturne aktivnosti) će biti plaćeni od strane Instituta Konfucije.

Prijavljivanje i selekcija:
Prijave se vrše preko Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore. Kandidati treba da popune formular za prijavu, dostave CV i druga odgovarajuća dokumenta Institutu Konfucije. Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore će objaviti konačnu listu imena nakon dostavljenih prijavnih formulara.

Rok za prijavljivanje: 31.maj 2015

Kontakt
Profesor Deng Rong
Direktor Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore
Kancelarija broj 29, drugi sprat, Rektorat Univerziteta Crne Gore, Cetinjska 2, Podgorica
Tel: +382 (0)20 414 268 
Email: institut_konfucije@ac.me
  

Institut Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, je stipendirao sljedeće polaznike kursa kineskog jezika koji su, nakon testa provjere znanja kineskog jezika, osvojili najviše bodova: Martina Antonelić, Anđela Radetić, Mirjana Perović, Iva Šćepanović, Luka Jakovljević, Nina Drobnjak i Miloš Vulikić. Stipendisti su bili polaznici ljetnjeg kampa koji se održao u Pekingu i Čangša od 6. do 20. jula 2015.godine.

Image

 

Ovdje možete pročitati i utiske polaznika:

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.