Konkurs za razmjenu sa Univerzitetom u Gracu (staff)




Erasmus + konkurs za Univerzitet u Gracu

www.uni-graz.at

 

Po osnovu međuinstitucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost skopljenog u okviru Erasmus + programa, Univerzitet Crne Gore raspisuje konkurs za razmjenu na Univerzitetu u Gracu u akademskoj  2017/2018. godini.

 

Za mobilnost se može prijavljivati osoblje svih  fakulteta UCG  

Dostupne su sljedeće stipendije:

 

Mobilnost za osoblje

 

TEACHING ili TRAINING : 1 mjesto

 

Broj stipendija

1 x 5 dana + 2 dana za put

ILI

 10 + 2 dana za put

 

Oblasti studija: sve oblasti (spisak fakulteta Univerziteta u Gracu: https://www.uni-graz.at/en/university/information/faculties/)

 

Za prijavu je potrebno podnijeti:

 

  • Plan rada potpisan od strane kandidata (formu mozete naci ovdje: http://www.ucg.ac.me/objava/blog/19379/objava/6489-korisna-dokumentacija) i prodekana za nastavu/ međunarodnu saradnju, uz predloženi termin boravka, CV na engleskom jeziku i pozivno pismo od strane konktakt osobe sa fakulteta za koji se prijavljujete, kopija pasoša

VAŽNA NAPOMENA: Mobilnost se mora iskoristiti  najkasnije do 31.jula 2018.godine

VAŽNA NAPOMENA: Za realizaciju ove mobilnosti, a u skladu sa pravilom austrijskog zakona, potrebno je da kandidat koji je prihvaćen aplicira za vizu

 

Dokumentaciju (sve u jednom PDF FORMATU!!)  je potrebno poslati na e-mail adresu: irouom@ac.me,  i dostaviti prodekanu  za međunarodnu saradnju matičnog fakulteta.

Matični fakultet sačinjava listu nominovanih studenata koju šalje Univerzitetu u domaćinu, gdje se vrši konačna selekcija kandidata. Nakon završenog procesa selekcije akademsko osoblje se prijavljuje univerzitetu domaćinu putem aplikacionog formulara koji će im biti naknadno dostupan.

 

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije je  30. mart 2018.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.