Obilježavanje UNESCO Svjetskog dana nauke




Ministarstvo nauke Crne Gore u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore, Crnogorskim centrom za tehničku kulturu “Politehnika” i Radio klubom "Student - 4O6GAS” organizuje niz aktivnosti povodom obilježavanja UNESCO Svjetskog dana nauke za mir i razvoj, u petak 10. novembra, 2017. godine.

Crnogorski centar za tehničku kulturu “Politehnika” i Radio klub "Student" - 4O6GAS organizovaće radionice iz oblasti modernih satelitskih telekomunikacionih tehnologija, u petak 10. novembra u 18 časova, u amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta. Radionice su organizovane u čast 60 godina od lansiranja prvog vještačkog satelita „Sputnik 1”. Voditelj i predavač će biti mr.sci. Željko Ulip iz Zagreba, ekspert za satelitske telekomunikacije i telemetriju.

Istog dana u prostorijama Radio kluba, ulica Novaka Miloševa broj 3, učenici osnovnih i srednjih škola, kao i fakulteta, imaće priliku da vide izložbu modernih učila i edukativnih kompleta. Takođe, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, Crnogorsko astronomsko društvo će organizovati sa dva teleskopa  javno astronomsko posmatranje noćnog neba u Nikšiću.

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u petak, 10. novembra, sa početkom u 10 časova i 30 minuta prof. dr Saša Popović održaće predavanje na temu “O ekonomiji i demokratiji”. Događaj će otvoriti ministarka nauke dr Sanja Damjanović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.