Solfest 2018. u Herceg Novom




Muzička škola Herceg Novi, u saradnji sa Muzičkom akademijom - Cetinje, organizuje manifestaciju – festival solfeđa, pod nazivom SOLFEST- HERCEG NOVI. Festival će se održati  22. i 23. marta 2018. godine u Herceg Novom. Cilj manifestacije je veća afirmacija solfeđa kao bazičnog predmeta na svim novoima muzičkog školovanja i razvijanje ljubavi prema ovom predmetu, kao i dodatni podsticaj učenicima koji pokazuju dobre rezultate iz predmeta solfeđo i njihovim nastavnicima.

Festival nema takmičarski karakter, već predstavlja smotru najtalentovanijih učenika zainteresovanih za predmet solfeđo. U tom smislu biće dodijeljene samo nagrade učesnicima koji su pokazali najbolje rezultate u pojedinom zadatku u svakoj kategoriji, dok će ostali učesnici dobili pohvale.

Festival će okupiti učenike osnovne muzičke škole, podijeljene u dvije kategorije. U prvoj  kategoriji će nastupiti učenici III i IV razreda po klasičnom  programu i učenici V i VI razreda po reformisanom programu, dok će u drugoj kategoriji nastupiti učenici V i VI po klasičnom programu i učenici VII, VIII i  IX razreda po reformisanom programu.

Nastupe učesnika će ocjenjivati tročlani žiri, iz reda stručnjaka iz oblasti Solfeđo i Metodika nastave solfeđa: dr Katarina Zadnik, Muzička akademija, Ljubljana, Antun Vidak, nastavnik u Umjetničkoj školi  Luke Sorkočevića, Dubrovnik i dr Vedrana Marković, Muzička akademija,  Cetinje.

U okviru Solfesta publika će biti u prilici da 22. marta prisustvuje koncertu solo pjevačice Nikoline Pušare.  

Održavanje Solfesta finansijski je podržalo Ministarstvo prosvjete.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.