31.05.2018

Radionica iz oblasti Interneta pametnih uređaja 8. juna


Na Elektrotehničkom fakultetu će se 8. juna od 9h u okviru SPOTS projekta održati radionica na temu "Design, Deployment and Testing of Internet of Things Technologies (DDT-IoT)". Radionica je organizovana kao cjelodnevni događaj u formi okruglog stola i okupiće neka od najpoznatijih imena današnjice iz oblasti Interneta pametnih uređaja: akademije, standardizacionih tijela, open-source softverskih projekata. DDT-IoT workshop je propratni događaj BalkanCom 2018 konferencije koja se od 6. do 8. juna održava u Podgorici.

Iz programa izdvajamo sljedeća predavanja:

- Prof. Ian F. Akyildiz sa Georgia Tech-a u Sjedinjenim Državama će govoriti na temu "Internet of Space Things" gdje će biti riječi o narednoj generaciji pametnih sistema koji objedinjavaju komunikacione tehnologije bazirane na visokim učestalostima sa jedne strane, i softverskim tehnikama za virtuelizaciju sa druge strane. Prof. Akyildiz je  jedno od najpoznatijih imena u ovoj oblasti, a na svom Google Scholar profilu ima preko 101 hiljadu zabilježenih citata.

- Dr Thomas Watteyne iz Inria instituta u Francuskoj i kompanije Analog Devices će govoriti o razvoju 6TiSCH tehnologije, kao ključne komponente Interneta pametnih uređaja za industrijske aplikacije. Dr Watteyne predsjedava 6TiSCH radnom grupom u okviru Internet Engineering Task Force (IETF) organizacije, koja standardizuje Internet protokole i bez čijih standarda internet ne bi funkcionisao.

- Prof. Bernard Tourancheau sa Univerziteta Grenoble Alps u Francuskoj će dati pregled čuvene LoRa tehnologije velikog dometa, a male potrošnje koja trenutno uživa najveću popularnost od svih IoT tehnologija. Prof. Tourancheau će takođe govoriti o istraživačkim izazovima po pitanju LoRa tehnologije.

Predavanja će takođe imati i ključni ljudi najpoznatijih IoT open-source projekata, kao što su Dr Simon Duquennoy iz RISE-SICS instituta u Švedskoj koji vodi razvoj Contiki-NG operativnog sistema, Dr Tengfei Chang iz Inria instituta u Francuskoj koji vodi razvoj OpenWSN protokol steka, prof. Xavier Vilajosana ispred Worldsensing kompanije koji će dati pregled dosadašnjih iskustava sa IoT rješenjima, i mnogi drugi.

Preliminarni program: http://www.balkancom.info/2018/ddt-iot_agenda.pdf

Website i forma za registraciju: http://www.balkancom.info/2018/workshop.html


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

16.04.2018 SPOTS

Rezultati SPOTS projekta integrisani sa najpopularnijim softverom za analizu mrežnih protokola na svijetu

DETALJNIJE

26.03.2018 SPOTS

SPOTS na Internet Engineering Task Force (IETF) sastanku u Londonu

DETALJNIJE

05.02.2018 SPOTS

SPOTS na H2020 F-Interop tehničkoj reviziji u Briselu

DETALJNIJE

26.11.2017 SPOTS

First SPOTS Deliverable Successfully Submitted

DETALJNIJE

07.11.2017 SPOTS

SPOTS Team Visits Research Institute Inria in Paris.

DETALJNIJE

06.11.2017 SPOTS

Presentation of SPOTS at F-Interop Plenary Meeting in Paris

DETALJNIJE

01.10.2017 SPOTS

SPOTS Kickoff

DETALJNIJE