Prorektor Prof. dr Predrag Stanišić




Prorektor Prof. dr Predrag Stanišić

Prof. dr Predrag Stanišić rođen je 1. IX 1972. godine u Podgorici. 

Diplomirao je 1996. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Za uspjeh tokom studija dobio Decembarsku nagradu i nagradu Senata Univerziteta. 

Poslijediplomske studije završio je na Matematičkom fakultetu u Beogradu.

Doktorsku disertaciju "Konverzija relacionih baza podataka u objektno-orijentisane i odgovarajuće prevođenje upita" odbranio na Moskovskom državnom univezitetu "M. V. Lomonosov" 1999. godine.

Dobitnik je nagrade Crnogorske akademije nauka i umjetnosti iz Fonda Petra Vukčevića, 2002. godine, za ostvarenja u oblasti matematike.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore radio je kao saradnik u nastavi, a zatim i kao asistent. Za docenta na Odsjeku za matematiku i računarske nauke izabran je 2000. godine, za predmete Baze podataka i Računari i programiranje. U zvanje vanredni profesor za predmete Baze podataka, Napredne baze podataka, Računari i programiranje i Operativni sistemi na PMF-u izabran je 2005. godine, a 2010. godine u zvanje redovni profesor za predmete Baze podataka, Napredne baze podataka i Operativni sistemi na PMF-u.

U periodu 2004-2007 godine obavljao je dužnost rukovodioca studijskih programa Računarske nauke i Računarstvo i informacione tehnologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, a od 2007. do 2013. godine i funkciju dekana Prirodno-matematičkog fakulteta. Bio je i član Senata, a za prorektora Univerziteta Crne Gore izabran je 20.avgusta 2014. godine.

Autor je značajnog broja stručnih projekata iz oblasti računarstva, baza podataka i softverskog inženjerstva, kao i radova u naučnim časopisima.

 

Kontakt

Adresa: Cetinjska 2

Telefon: +382 (0) 20 414 211

Faks: +382 (0) 20 414 230

Mail: predrag.stanisic@ac.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.