Snažnije partnerstvo Univerziteta Crne Gore i Čangša Univerziteta nauke i tehnologije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimir Božović, i prorektorica za internacionalizaciju Univerziteta, prof. dr Sanja Peković, ugostili su delegaciju Čangša Univerziteta nauke i tehnologije, na čelu sa predsjednikom Fu Hongjuenom.  

Saradnja dva univerziteta, koja se proteklih deset godina uspješno realizuje kroz razvoj Konfucije Instituta na UCG, produžena je danas potpisivanjem ugovora o saradnji.

Direktorice Konfucije instituta, doc. dr Milena Lipovina-Božović i Gao Činglong, prezentovale su dosadašnje rezultate rada Konfucije instituta i predstavile planirane aktivnosti u oblasti promocije kulture dva naroda i razvoja projekata u osnaživanju naučne saradnje.

Rektor Božović i predsjednik Hongjuen izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom odličnom saradnjom i razgovarali o mogućnostima za proširenje saradnje kako bi studenti i akademsko osoblje oba univerziteta u partnerstvu ostvarivali rezultate i u radu na međunarodnim projektima, inovacijama u nastavnom i istraživačkom procesu, publikaciji zajedničkih radova, zajedničkim doktorskim studijama, ljetnjim školama i slično. Posebno je istaknuta važnost razmjene studenata i osoblja. Intenzivna komunikacija i susreti doprinijeće efikasnijoj razmjeni ideja i stvaranju kreativnog ambijenta za razvoj saradnje u svim pravcima od značaja za dvije institucije.        

U kineskoj delegaciji, pored kancelara, bili su i direktor međunarodne kancelarije kineskog univerziteta Gan Hajen i izvršni potpredsjednik Sindikata Univerziteta Guo Đien. U ime Univerziteta, na sastanku je učestvovala i šefica kabineta Rektora Univerziteta Crne Gore Dijana Jovanović

Razgovor o mogućnostima saradnje nastavljeni su sa predstavnicima Elektrotehničkog, Mašinskog i Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.