Program stipendiranja Stefan Banach u Poljskoj




Program stipendiranja <span class="CyrLatIgnore">Stefan Banach</span> u Poljskoj

Program stipendiranja Stefan Banach u Poljskoj nudi mogućnost master studija u oblasti inženjeringa, tehnike, poljoprivrede i prirodnih nauka na državnim univerzitetima u akademskoj 2023/2024 godini.

Program ima za cilj da podrži društveno-ekonomski razvoj zemalja u razvoju kroz podizanje nivoa znanja i obrazovanja u tim zemljama. Riječ je o zajedničkoj inicijativi poljskog Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva obrazovanja i nauke, kao i Nacionalne agencije akademske razmjene (NAWA) koja se sprovodi u okviru programa poljske razvojne pomoći. Pokrovitelj programa je Stefan Banach, istaknuti poljski matematičar, suosnivač Škole za matematiku u Ljvovu i Odsjeka za matematiku - funkcionalna analiza.

Ponuda za program stipendiranja upućena je studentima iz sljedećih zemalja, uključujući i Crnu Goru:

Albanija, Angola, Argentina, Jermenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Brazil, Crna Gora, Etiopija, Filipini, Gruzija, Indija, Indonezija, Irak, Iran, Jordan, Kazahstan, Kenija, Kolumbija, Kosovo, Liban, Sjeverna Makedonija, Meksiko, Moldavija, Nigerija, Palestina, Peru, Južna Afrika, Senegal, Srbija, Tanzanija, Tunis, Ukrajina, Uzbekistan, Vijetnam.

Više o programu i uslovima:

Kandidati podnose PRIJAVE na poljskom ili engleskom jeziku putem NAWA ICT sistema: https://programs.nawa.gov.pl/login

Rok za prijavu: DO 31. MARTA 2023. U 15:00 ČASOVA.

Objava rezultata: do kraja jula 2023. godine.

Sva pitanja u vezi sa programom zainteresovani mogu uputiti na adresu: banach@nawa.gov.pl.

Svi budući korisnici stipendije, kao i ostali studenti crnogorskih univerziteta koji će kroz programe razmjene studenata boraviti u Poljskoj, imaju priliku da pohađaju BESPLATAN KURS POLJSKOG JEZIKA koji organizuje AMBASADA REPUBLIKE POLJSKE U PODGORICI.

Kurs počinje u petak, 3. marta 2023. godine u 17 časova i održavaće se svakog petka u terminu od 17 do 19 časova u sali CENTRA ZA OBRAZOVANJE I ODGOJ "DON BOSKO", ZAGREBAČKA 3, PODGORICA. Kurs će trajati do 25. maja ove godine, a predavanja će voditi dugogodišnji predavači - Vanda J. Vujisić i Marta Borowiec-Jokić.

Kurs poljskog jezika je finansiran iz sredstava MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA REPUBLIKE POLJSKE i BESPLATAN je. Zainteresovani se mogu prijaviti putem e-maila wanda.vujisic@gmail.com.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.