Mjesec Evrope na Filološkom fakultetu i širenje evropskih vrijednosti




 Mjesec Evrope na Filološkom fakultetu i širenje evropskih vrijednosti

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori i Filološki fakultet Univerziteta Crne Gore zajednički organizuju događaj pod nazivom Mjesec Evrope na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore: Širenje Evropskih vrijednosti kroz Jean Monnet projekte, 17. maja 2023. godine, sa početkom u 10.00h, na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, Nikšić.

Događaj predstavlja treći u nizu događaja u okviru Mjeseca Evrope kroz program Erasmus+ koji se obilježava kroz različite aktivnosti Nacionalne Erasmus+ kancelarije u saradnji sa partnerima.

Akcija Jean Monnet predstavlja posebnu akciju Erasmus+ programa koja ima za cilj da promoviše znanje o Evropskoj uniji i njenu ulogu u svijetu kroz podržavanje različitih aktivnosti koje se sprovede u akademskom sektoru i šire. Širenje znanja o evropskim vrijednostima predstavlja posebnu važnost za buduću perspektivu crnogorskog društva na evropskom putu. Kroz učešće u sličnim akcijama u okviru Erasmus+ programa, akademski sektor posjeduje svojevrsnu mogućnost za doprinos u tom procesu.

Događaj je prilika da bolje upoznamo uticaj Jean Monnet projekata za bolje upoznavanje, razumjevanje i usvajanje evropskih vrijednosti kroz akademske zajednice na društvo u cijelini; da otvorimo širi dialog o mogućnostima i izazovima tog procesa; kao i da napravimo sinergiju između različitih projekata, a i relevantnih aktera, kako bismo bolje iskorišćavali projektne ishode Jean Monnet akcije i uvećali njihov značaj i uticaj.

Molimo sve zainteresovane da svoje učešće potvrde na: erasmusmontenegro@ucg.ac.me, najkasnije do 16. maja 2023. godine.

 

Nacionalna Erasmus+ kancelarija u Crnoj Gori

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.