Održan CEF atelje za studente: Vještine predstavljanja poslodavcu




Održan CEF atelje za studente: Vještine predstavljanja poslodavcu

U organizaciji Frankofone kancelarije za zapošljavanje i Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore održana je dvodnevna radionica pod nazivom “CEF atelje - Vještine predstavljanja poslodavcu”, namijenjena studentima svih nivoa studija Univerziteta Crne Gore.

Prvog dana bile su obuhvaćene teme pisanja CV-ja i motivacionog pisma, u okviru kojih su studenti na osnovu profesionalnih instrukcija mogli naučiti kako da ispoštuju odgovarajuću formu potrebnih dokumenata.

Drugi dan radionice bio je posvećen pripremi studenata za prvi razgovor za posao, kao i metodama i tehnikama aktivnog traženja posla. U okviru ove teme, gost na radionici bio je gospodin Stojan Knežević, izvršni direktor kompanije ACME, učesnice ovogodišnjeg Sajma praksi i stipendija, koja je na Sajmu imala ukupno 23 prijavljena studenta, a od toga njih 8 dobilo mogućnost obavljanja prakse u pomenutoj kompaniji.

Ovom prilikom, polaznici radionice imali su priliku da na interaktivan način vide kako izgleda jedan razgovor za posao i kakva pitanja mogu da očekuju od poslodavca. Takođe, studenti su se oprobali u ulozi kandidata za posao, dobili povratne informacije i savjete kako da unaprijede svoj nastup na razgovoru za posao i ostave dobar prvi utisak. Pored toga, studentima je data mogućnost da se stave u poziciju budućeg poslodavca i da iz te pozicije pokušaju da sagledaju šta je važno u razgovoru za posao.

Radionica ima za cilj da osnaži i osposobi studente za upravljanje svojom karijerom, njihovo pripremanje za tržište rada, kao i preuzimanje odgovornosti i aktivne uloge u svom karijernom razvoju.

Predavači su predstavili i nove platfrome namijenjene za edukaciju i zapošljavanje mladih, prvenstveno studenata Univerziteta Crne Gore. Studenti su imali priliku da se upoznaju sa svim mogućnostima koje im članstvo na ovakvim platformama donosi, kao što su povećanje svoje zapošljivosti, ostvarivanje kontakata sa poslodavcima iz njihove profesionalne i stručne oblasti i, na kraju, sticanje prvih radnih iskustava. Pored toga, svakom od studenata je pružena personalizovana podrška prilikom pravljenja aplikacionih dokumenata na ovim platformama.

Zbog velikog interesovanja, navedene akivnosti će biti dostupne studentima i u narednom periodu, o čemu će biti blagovremeno obaviješteni.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.