Poziv na radionicu FF4EuroHPC




Poziv na radionicu <span class="CyrLatIgnore">FF4EuroHPC</span>

U okviru DigNest projekta, slovenačka kompanija Arctur kao jedan od partnera, poziva studente Univerziteta Crna Gora da uzmu učešće u radionici na engleskom jeziku koja će se u formi vebinara održati 24. maja 2023. godine. 


Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo da je nedavno završena druga tranša od 26 eksperimenata FF4EuroHPC. Stoga, želimo da vas pozovemo na vebinar na kome ćemo predstaviti rezultate kroz poslovne prednosti koje su organizacije stekle implementacijom HPC, AI i drugih naprednih tehnologija za poslovanje u različitim industrijskim sektorima.

Prva radionica će se održati 24. maja 2023. onlajn i na njoj će biti predstavljena primjena kompjuterske dinamike fluida (CFD) u različitim industrijskim sektorima.

Agenda ove radionice:

9:00 – 9:05: Dobrodošlica 

9:05 – 09:35: Antonio Rettagio, Tecnosistemspa:  HPC-Based Engineering Design for Control of Smoke in Subway Tunnels 

9:35 – 10:05: Cosimo Bianchini, Ergon Research: High-Performance Air-Cooled Condenser in any Wind Conditions 

10:05 – 10:35: Apostolos Krassas, Engys: Advanced Cloud-Based CFD for Urban Microclimate Assessment and Architectural Planning 

10:35 – 10:50: Bart de Jong, OneSimulations: A digital Twin for Airflow and Inhaled Drug Delivery in Human Airways 

Molimo da se registrujete za radionicu na ovom linku i ne oklijevajte da proslijedite ovaj poziv i ostalima sa kojima sarađujete!

FF4EuroHPC  je evropska inicijativa koja olakšava malim i srednjim preduzećima pristup High Performance Computing tehnologijama širom Evrope. Dodatne informacije su dostupne na linku: https://www.ff4eurohpc.eu/.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.