Poruka dekana prof. dr Mijata Jocovića budućim studentima Ekonomskog fakulteta




Poruka dekana prof. dr Mijata Jocovića budućim studentima Ekonomskog fakulteta

Drage kolege, budući ekonomisti i menadžeri,

Ukoliko čitate ove redove, vjerovatno tražite odgovor na pitanje: zašto upisati Ekonomski fakultet? To je dilema pred kojom je bilo više od 14.000 vaših budućih kolega. Oni su vrijednim radom i znanjem stečenim na Ekonomskom fakultetu doprinijeli da izgradimo prestižan imidž u edukaciji lidera iz oblasti ekonomije i biznisa. Biti student prvog fakulteta u Crnoj Gori - posebna je privilegija. Ugled Ekonomskog fakulteta u poslovnoj zajednici, uz neizostavan naporan rad, pružiće vam brojne prilike – da postanete uspješan preduzetnik, startap inovator, ugledan menadžer, bankar, računovođa, marketing stručnjak i kompetentan kreator javnih politika.

Znanja ćete sticati u produktivnom akademskom okruženju koje odlikuje sloboda izražavanja, kreativnost, integritet, optimizam i preduzetnički duh. To su temeljne vrijednosti na kojima počiva misija Ekonomskog fakulteta.

Pored afirmisanih studijskih programa, Ekonomski fakultet u ovoj godini akredituje novi program osnovnih studija na engleskom jeziku - Academic program in Business and Economics, sa ciljem pozicioniranja na međunarodnoj mapi obrazovnih institucija.

Partnerstvo Fakulteta sa poslodavcima, predstavnicima biznis zajednice i institucijama javnog sektora, pruža mogućnost našim studentima da tokom studija steknu praktična znanja i kontakte za prvi radni angažman. Na osnovu sporazuma o saradnji sa više od 70 institucija visokog obrazovanja širom svijeta, pruža vam se prilika da dio studija provedete u inostranstvu kroz programe studentske mobilnosti.

Uz sve ovo, studiranje na Ekonomskom fakultetu podrazumijeva bogat sadržaj vannastavnih aktivnosti. Takmičenja u biznis idejama, Akademija mekih vještina, stručne radionice, sportska dešavanja i nezaboravne Ekonomijade – upotpunjuju edukativne sadržaje i čine studiranje nezaboravnim iskustvom.

Pridružite se velikoj porodici Ekonomskog fakulteta! Naoružajte se strpljenjem, budite otvorenog uma, a tremu i prirodni strah od nepoznatog pobijedite odvažnim stavom i napornim radom.

Dobro došli!

Prof. dr Mijat Jocović, dekan



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.