Solfest i EuDaMus obilježili studenti klasične gitare




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Aktivnosti studenata klasične gitare u klasi profesora Danijela Cerovića u prethodnoj sedmici obuhvatile su više nastupa i koncerata, u kojima je njihov trud i zalaganje tokom zimskog semestra dobilo na još većem značaju.

David Marton, student druge godine master studija, se na koncertu u okviru ciklusa "Mladi muzičari", u organizaciji Muzičkog Centra Crne Gore, predstavio publici izvođenjem virtuozne sonate Mikloša Rože, te se ovim, jednim u nizu solostičkih koncerata, ujedno pripremao za odbranu svog master rada.

Kvartet gitara koji čine studenti osnovnih studija: Bogdan Stojanović, Nikolina Dobrašinović, Nađa Begović i Anja Petričić dva puta je nastupio u protekloj sedmici u Osnovnoj školi "Njegoš", povodom Evropskog dana muzike u školama (EuDaMuS) kao i na otvaranju trećeg međunarodnog festivala Solfest 2023 u organizaciji Muzičke akademije Cetinje.

Kvartet je izveo Elizabetanske komade više autora.

Filip Miladinović, student prve godine master studija, nastupio je na zatvaranju istog festivala, izvodeći veoma zahtjevnu kadencu Villa-Lobosovog Koncerta za gitaru. Kao solista se predstavio i u Osnovnoj školi "Njegoš" u okviru EuDaMus-a, a kasnije mu se na sceni pridružila i Žunja Lipanović, studentkinja prve godine master studija na odsjeku flaute, gdje su odsvirali Bartokove "Rumunske igre" u aranžmanu za duet gitare i flaute.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.