Humanitarna studentska predstava ispunila očekivanja: Karte rasprodate, prikupljeno oko 5.500 eura pomoći




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Humanitarna predstava Staklena menažerija ispunila je do posljednjeg mjesta salu Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra i ostvarila očekivanja na Univerzitetu Crne Gore da akademska zajednica može biti pokretač i uzor udruženog društveno odgovornog djelovanja u društvu. Sav prikupljeni prilog od karata predstave, u izvođenju studenata Fakulteta dramskih umjetnosti, uz podršku Crvenog krsta, biće usmjeren na područja pogođenim zemljotresima u Turskoj i u Siriji. Ukupni fond prikupljen od rasprodatih 200 karata, uz doprinos sindikata Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta UCG i predstavnika akademske zajednice, iznosio je 5 489,30 eura. 

Zvanice i prisutne gledaoce, među kojima je bio i rektor UCG prof. dr Vladimir Božović, prorektorica prof. dr Sanja Peković, ministarka nauke prof. dr Biljana Šćepanović, turski ataše Ezgi Gul TezcanMirzet Muezinglu iz Turske agencije za kooperaciju i saradnju i drugi diplomatski predstavnici, pozdravio je dekan Fakulteta dramskih umjetnosti prof. dr Edin Jašarović.

„Koristim ovu priliku da iskažem izraze najdubljeg poštovanja i saosjećanja sa svim porodicama koje su izgubile svoje voljene u razornom zemljotresu. Večeras, sa mišlju o stradalim stojimo čvrsto uvjereni  da kroz ovaj iskaz dobre namjere i humanosti želimo sa našeg Univerziteta da pošaljemo svijetu poruku da stojimo uz narod i naše prijatelje u Siriji i Turskoj uz uvjerenje da će ovaj humanitarni događaj biti samo najava sličnih humanitarnih  akcija“, kazao je Jašarović, koji je izrazio zadovoljstvo što su studenti FDU-a svojom igrom dali doprinos da prijateljski narodi u Turskoj i Siriji uspiju da prebrode ova teška vremena.

On je izrazio zahvalnost predstavnicima Univerziteta CG i Studentskog parlamenta UCG, u čijoj koordinisanoj saradnji je i organizovana humanitarna predstava. Zahvalio se i  vanrednoj profesorici FDU-a Dubravki Drakić i saradnici Jeleni Đukić, te studentima treće godine Glume Milici PejovićMilošu Kašćelanu, Jovani Brnović i Matiji Memedoviću, koji su igrali u predstavi. Organizaciju humanitarne predstave podržali su i Crveni krst Crne Gore i Univerzitetski sportsko-kuturni centar.  

Image

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.