Poruka v. f. dekana prof. dr Rašida Hadžića budućim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje




Poruka v. f. dekana prof. dr Rašida Hadžića budućim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je jedina obrazovna institucija u Crnoj Gori  na kojoj se edukuje kadar iz oblasti sportskih nauka. Vaspitno obrazovni rad sa djecom i mladima je najplemenitija djelatnost koja zahtijeva širok spektar obrazovanja budućih pedagoga fizičke kulture i odgovornost za stvaranje novih generacija kvalitetnih  članova našeg društva.

Glavni cilj obrazovanja na ovom fakultetu je da omogućimo svim studentima kvalitetno teorijsko i praktično znanje iz oblasti sportskih nauka koja su uskladjena sa stvarnim i aktuelnim potrebama na tržištu rada.  Naš je cilj obrazovati pedagoge fizičke kulture sa visokim životnim i profesionalnim vrijednostima koji će stručno primjenjivati znanja u nastavi fizičkog vaspitanja u osnovnim i srednjim školama, uspješno sprovoditi trenažni proces u sportskim klubovima te uspješno sprovoditi korektivno i rekreativno vježbanje u cilju poboljšanja zdravlja.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje akreditovana su dva studijska programa na osnovnim akademskim studijama:  Fizička kultura i zdravi stilovi života i Sportski novinari i treneri te dvogodišnji master studij i trogodišnji doktorski studij.

Visokoprofesionalni nastavni kadar svojim interaktivnim pristupom u radu prema svojim studentima, predstavlja garanciju kvaliteta stvaranja novih mladih pedagoga fizičke kulture.

Srdačan pozdrav i dobrodošli !



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.