TEORIJA I PRAKSA U FUNKCIJI RAZVOJA SPORTA




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas je u prostorijama Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG održan inicijalni sastanak predstavnika različitih institucija u cilju razvoja i unapređenja sportskih sadržaja, aktivnosti i infrastrukture u gradu pod Trebjesom.

Sastanak je otvorio prvi čovjek Univerziteta Crne Gore, Rektor prof. dr Vladimir Božović, koji je nastavio da pruža punu podršku razvoju i afirmaciji projekata iz oblasti sporta i sportskih nauka, a u cilju stvaranja zdravih osnova za popularizaciju i primjenu naučnih dostignuća u svim područjima Fizičke kulture (fizičko vaspitanje, kineziterapija, sport za sve i profesionalni sport).

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje dekan prof. dr Rašid Hadžić, prodekan doc. dr Jovica Petković i član Senata UCG doc. dr Jovan Gardašević, pozdravili su inicijativu i izrazili spremnost i stavili na raspolaganje svoje kadrovske i prostorne kapacitete za buduće aktivnosti i konačnom uspostavljanju saradnje između krovne naučne institucije kakav je Fakultet za sport sa strukovnim tijelima, savezima, klubovima...

Osim predstavnika UCG sastanku su prisustvovali i direktor direktorata za sport iz Ministarstva sporta i mladih gospodin Zoran Jojić, zatim gospodin Bogdan Knežević, direktor firme „Smartesolution doo“ koja se bavi upravo razvojem i unapređenjem sporta, gospodin Drago Musić, aktuelni rekorder Crne Gore u maratonu, sportski trener iz oblasti atletike i jedan od rukovodećih ljudi ispred lokalne uprave za oblast razvoja sporta, kao i proslavljeni atletičar i osvajač evropskih i svjetskih medalja Emir Bekrić.

Na sastanku je dogovorena saradnja pomenutih institucija, a koja će brzo biti realizovana kroz organizaciju ljetnje škole sporta i niz drugih aktivnosti, o kojima će i šira crnogorska javnost imati prilike da se bliže upozna, a od koje će benefite imati između ostalih i sami studenti, sportisti, sportski radnici, klubovi i grad Nikšić.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.