Dragomir Bečanović u ponedjeljak na tribini Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje




Dragomir Bečanović u ponedjeljak na tribini Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

Čovjek sa najvećim pojedinačnim rezultatom u istoriji crnogorskog sporta, jedini jugoslovenski džudista koji je iz nekadašnje države pokorio planetu, rođeni Nikšićanin Dragomir-Migina Bečanović, u ponedjeljak 15. maja od 11 časova biće gost Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Trofeji, medalje i priznanja koja je osvojio Bečanović odnedavno krase prostorije našeg fakulteta, a nekadašnji najbolji sportista Jugoslavije, koji je to priznanje osvojio u izuzetnoj konkurenciji legendarnih Monike Seleš, Jasne Šekarić, Tonija Kukoča, Mateje Svet, Dragana Stojkovića Piksija… sa zadovoljstvom je ustupio svoja odličja da budu motiv mladima da se upornošću, znanjem i odricanjem sve može postići.

Na tribini, čiji će domaćini biti dekan prof. dr Rašid Hadžić i prodekan doc. dr Jovica Petković sa ostalim profesorima i saradnicima, studenti će moći da postavljaju pitanja uvaženom gostu o njegovoj karijeri vrhunskog džudiste, zatim ambasadora sporta i kulture u Savjetu Evrope, kao i ulozi predsjednika Džudo saveza Crne Gore i Balkanske džudo federacije koje je takođe obavljao u svojoj bogatoj karijeri.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.