Teorija sa praktičnom primjenom kao paradigma modernog Elektrotehničkog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Elektrotehnički fakultet i Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) nastavljaju plodnu saradnju kojom “pomjeraju granice” i pokazuju da teorijsko znanje potpomognuto praktičnom komponentom znanja čini temelj modernog fakulteta. Iako su državni praznici u toku, studenti master studijskog programa Elektroenergetski sistemi otpočinju sedmodnevnu praktičnu obuku (stažiranje) u Termoelektrani Pljevlja.

“Ovo je Fakultet kakav želim da bude i ovo je svijest studenata koju sam prizivao. Veliko je zadovoljstvo kad su studenti spremni da se pomjere iz “zone komfora”, da prekinu odmor, da odlože svoje ispitne obaveze, samo da bi iskoristili priliku da dobiju dodatno znanje i prisustvuju aktivnostima koje se sprovode u okviru remonta Termoelektrane Pljevlja. Dakle, spremni su da kontinuirano rade na sebi i učine sebe konkurentnim, ne razmišljajući da će svo znanje dobiti na Fakultetu. Fakultet će im pružiti snažnu osnovu, ali nadogradnja je ono što zavisi od njih i što na kraju odvaja uspješnog od prosječnog, istakao je dekan, prof. dr Saša Mujović, koji je inicirao ovakav vid podrške usavršavanja studenata.

“Veliku zahvalnost dugujemo kolegama iz EPCG, prevashodno našem bivšem studentu, a danas direktoru Sektora proizvodnje električne energije u EPCG, Bojanu Đordanu. EPCG snosi sve troškove sedmodnevnog boravka studenata u Pljevljima, a potpuno sam uvjeren da je ovo smisleno ulaganje u kadrove koji će vrlo brzo “pokucati” na vrata EPCG”, zaključio je dekan Mujović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.