Promocija Pomorskog fakulteta Kotor za maturante Gimnazije i Srednje pomorske škole Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U utorak, 28. februara 2023. godine, promocija Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore održana je za maturante Gimnazije i Srednje pomorske škole u Kotoru. Promociju su pripremili i realizovali prof. dr Špiro Ivošević, dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Tatijana Dlabač, prodekanica za razvoj i inovacije, doc. dr Ranka Krivokapić, rukovodilac studijskog programa Menadžment u pomorstvu i logistika, i saradnici u nastavi: mr Draško Kovač, mr Radmila Gagić i Ivana Čavor. Promociji su prisustvovali i bivši učenici Gimnazije i Srednje pomorske škole Kotor, a koji su danas studenti, odnosno alumnisti Pomorskog fakulteta Kotor: Matija Rašković, Balša Drašković, Petar Mustur, Ilija Radonjić, Marko Konjević i Daniil Tregub.

U pozdravnoj riječi, prisutnim maturantima i profesorima obratio se prof. dr Špiro Ivošević, dekan Pomorskogfakulteta Kotor, koji je predstavio Fakultet i ukazao na prednosti koje nudi studiranje na Univerzitetu Crne Gore. Student magistarskih studija i aktivni pomorac Balša Drašković prezentirao je detalje i zanimljivosti u vezi sa studijskim programima i realizacijom praktične nastave, kao i aktivnostima vezanim za Erasmus + program. Prof. dr Tatijana Dlabač informisala je maturante o proceduri upisa, načinu konkurisanja i vrednovanju uspjeha iz prethodnog školovanja, pri čemu je posebno istakla značaj uspjeha ostvarenog na maturskom ispitu. Rukovodilac jednog od studijskog programa, doc. dr Ranka Krivokapić, ukazala je na značaj povezivanja sa tržištem rada i mogućnostima koje u tom smislu Pomorski fakultet Kotor nudi svojim studentima. Ona je takođe pozvala  maturante Gimnazije i Srednje pomorske škole Kotor da posjete Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore, koji će ove godine biti održan 15. marta u Sportsko-kulturnom centru UCG.

Maturanti takođe imaju mogućnost da posjete Pomorski fakultet Kotor prilikom Info dana koji će ove godine biti organizovan sredinom juna, ili u organizovanim grupama koje budu blagovremeno najavljene putem e-mail adrese pfk.upis@ucg.ac.me .

Promocija Pomorskog fakulteta Kotor održana ove godine u Gimnaziji i Srednjoj pomorskoj školi u Kotoru još jednom potvrđuje dobru saradnju između obrazovnih institucija u našem gradu. Ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Gimnazije Kotor, gospođi Slavici Stupić, i direktoru Srednje pomorske škole Kotor, gospodinu Ratku Petroviću, na saradnji i gostoprimstvu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.