Na Univerzitetu Crne Gore naučnici svijeta o geografskim, ekološkim i agro temama




Na Univerzitetu Crne Gore naučnici svijeta o geografskim, ekološkim i agro temama

Međunarodna konferencija Univerziteta Crne Gore, GEA International (Geo Eco-Eco Agro) Conference, okupiće naučnike regiona, Evrope i svijeta, od 28. do 31. maja 2020. godine, u Rektoratu Univerziteta Crne Gore. Učesnici će moći da razmijene ideje i rezultate svojih naučnih istraživanja iz geo nauke, ekologije, ekonomije, ruralne arhitekture i kulturnog nasljeđa seoskih područja, životne sredine, šumarstva i srodnih disiplina.

Organizatori ove konferencije su Filozofski fakultet (studijski program Geografija), Biotehnički i Arhitektonski fakultet Univerziteta Crne Gore.  

Predsjedavajući ove naučne konferencije Velibor Spalević navodi da je cilj ove konferencije da bude mjesto susreta međunImagearodne naučne rasprave.

„Konferencija je osmišljena tako da okuplja i povezuje nauku, istraživanje, industriju, društvene koncepte i prakse. Između ostalog, diskutovaće se o politikama koje mogu pomoći razvoju ekološke svijesti, poljoprivredne proizvodnje, ruralnog razvoja, agroekologije kako bi se postigli ciljevi održivog razvoja. Razgovaraćemo i o prilagođavanju i otpornosti na uticaje klimatskih promjena; približavanje dobrim praksama upravljanja prirodnim resursima, poljoprivredi, šumarstvu, ekonomiji i ekologiji, ruralnoj arhitekturi i eko-arhitekturi, kazao je Spalević.  

Mladim istraživačima regije, a i onima koji budu došli sa nekih drugih meridijana,  nudi se mogućnost učenja i umrežavanja, učešće u raspravama i  prezentacije studentskih radova na posebnoj sesiji za mlade istraživače. 

Svi sažeci i naučni radovi predstavljeni na međunarodnoj GEA konferenciji biće recenzirani i predstavljeni u Knjizi sažetaka (prije konferencije štampane i dostupne na mreži, sa CIP, ISBN, COBISS.CG-ID), kao i u Zborniku radova konferencije (online dostupno na mrezi: www.gea.ucg.ac.me , sa CIP, ISBN, COBISS.CG-ID). 

Zvanični jezik konferencije, zbog međunarodnog karaktera naučnog skupa je engleski jezik.

Nedavno je objavljen i prvi Prvi poziv za predaju apstrakata za međunarodnu konferenciju GEA international
Detaljne informacije postavljene su na web strani Konfrencije: www.gea.ucg.ac.me 

 

Medijske objave:

https://portalanalitika.me/clanak/358455/ucg-naucnici-iz-regiona-i-svijeta-o-geografskim-ekoloskim-i-agro-temama

http://www.antenam.net/drustvo/148383-u-maju-na-ucg-naucnici-svijeta-o-geografskim-ekoloskim-i-agro-temama

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.