Dan Mašinskog fakulteta svečano obilježen




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore proslavio je 52 godine rada i obilježio Dan fakulteta. Promocija Dana fakulteta je realizovana u prisustvu studenata, profesora i administrativnog osoblja Mašinskog fakulteta, 15. aprila 2022. godine.  

Dekan Mašinskog fakulteta prof. dr Radoje Vujadinović pozdravio je sve prisutne i u svom obraćanju se osvrnuo na najvažnije rezultate rada u prethodnom periodu. Tom prilikom je ukazao na projekte u kojima učestvuje Mašinski fakultet, na realizovane infrastrukturne projekte i nabavljenu savremenu opemu, ukazujući na brojne prilike, ali i izazove koji nas očekuju u narednom periodu. Takođe, ukazao  je i na činjenicu da će od studijske 2022/23. godine ponovo biti pokrenute osnovne studije Mehatronike.  

Posebna pažnja je posvećena međunarodnim projektima. Trenutno je, preko projekta Erasmus + Eviva (https://evivaproject.eu/), 11 studenata na dvosedmičnoj obuci u Skoplju, na temu servisno orjentisanih kompetencija. Bilo je riječi i o drugim međunarodnim projektima kao što su: Composites for All (Er https://compositesforall.me/), Erasmus + KnowHub (https://knowhub.eu/), Erasmus + TrafSaf (https://trafsaf.pr.ac.rs/), Erasmus + SmartEl (https://smartel.pr.ac.rs/) I Erasmus + SUCCESS (https://success-project.ba/).

Prisutnima je podijeljen propagandni materijal projekta Erasmus + eVIVA i projekta Composite for All.  

Istog dana je upriličena i dodjela diploma svršenim studentima.

 

Povezane vijesti: 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Predavanje na temu bezbjednosti u saobraćaju 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.