Mašinski fakultet učestvovao na Danu savremene tehnologije o saobraćajnoj signalizaciji u Somboru




Mašinski fakultet učestvovao na Danu savremene tehnologije o saobraćajnoj signalizaciji u Somboru

Putevi su važan faktor privrednog razvoja, a u poslednjih pet godina zabilježen je intenzivan razvoj osnovne putne mreže u zemljama Zapadnog Balkana. Saobraćajna signalizacija i oprema na putevima značajna je zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, što se u regionu, po riječima učesnika Dana savremene tehnologije u Somboru, ocjenjuje u nivou onih u Evropskoj uniji.

Dan savremene tehnologije o saobraćajnoj signalizaciji 23. marta organizovala somborska kompanija Signal, koja je lider u region u proizvodnji saobraćajne signalizacije. Na ovom skupu su bili prisutni brojni predstavnici institucija iz Crne Gore. Doc. dr Boško Matović je prisustvovao u ime Mašinskog fakulteta. On je ovom prilikom istakao da je impresioniran opremom i iskustvom koju posjeduju u kompaniji Signal. On je napomenuo da je ovom prilikom Mašinski fakultet dobio donaciju od kompanije Signal u vidu didaktičkih materijala koji su potrebani studentima drumskog saobraćaja da u laboratorijama Mašinskog fakulteta stiču znanja i vještine o tehnologijama izrade saobraćajne signalizacije, kao i nedostacima u izradi saobraćajne signalizacije, koja je veoma važna za bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Ranije započeta saradnja Mašinskog fakulteta (više o tome na sledećem linku) i kompanije Signal Sombor je dodatno osnažena. Dogovorena je buduća saradnja u smjeru realizacije predavanja u prostorijama Mašinskog fakulteta o bezbjednosti putne infrastrukture i korištenja savremene opreme za provjeru kvaliteta oznaka na kolovozu i saobraćajne signalizacije.

Povezane vijesti:

https://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/backa/dan-savremene-tehnologije-o-saobracajnoj-signalizaciji_1429250.html



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.