Mašinski fakultet UCG učesnik panela o izazovima i prilikama urbane mobilnosti u zemljama regiona




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru međunarodne konferencije International conference on advances in traffic and communication technologies (ATCT), u organizaciji Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu dana 11. maja 2023. godine, u sarajevskoj Vijećnici, održana je panel diskusija ,,Izazovi i prilike održive urbane mobilnosti u zemljama regiona”. Na panel diskusiji učestvovali su eminentni stručnjaci iz ove oblasti iz četiri zemlje Zapadnog Balkana.

Izazove i prilike, kada je u pitanju tema održive urbane mobilnosti u Crnoj Gori, prezentovao je prof. dr Radoje Vujadinović, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Ostali učesnici panela su bili Snežana Tadić, profesor Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Osman Lindov, profesor Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, te Estera Rakić, predstavnik Training Solutions & Consultingu Hrvatskoj.

Ova konferencija kontinuirano predstavlja platformu istraživačima, donosiocima odluka i liderima industrije da razmijene ideje i istraže inovativna rješenja za složene probleme koji se danas suočavaju u urbanom transportu. Kroz ključne govore, panel diskusije i radionice, cilj konferenije je bio podržati saradnju, umrežavanje i promovisati najbolje prakse u urbanom transportu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.