Medicinski fakultet

Biografija - Đuričković Mirjana




Biografija - Đuričković Mirjana

                 Mirjana Đuričković je rođena 26.02. 1967. U Podgorici, gdje je završila osnovnu I srednju školu. Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu u Beogradu 1992. godine. Specijalizaciju iz oblasti dječja i preventivna stomatologija zavrršila je 2000. godine,a magistarsku tezu pod nazivom “Oralno zdravlje u djece Crne Gore odbranila je 2008.godine, takođe na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. . Doktorsku disertaciju pod nazivom ,,Stanje oralnog zdravlja u djece oboljele od dijabetes mellitusa tip I u Crnoj Gori” odbranila je 2012. na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i time stekla akademsko zvanje doktora nauka. Izbor u zvanje docenta je stekla  2014. na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

                  Izvodi nastavu  na studijskom programu Stomatologija na  predmetima: Preventivna stomatologija I I II, Dječja stomatologija, Bolesti zuba predklinika, Predklinička endodoncija, Restaurativna odontologija I Urgentna stanja u stomatologiji.

                   Profesionalni agažman   započela je 1.01.1993. godine u JZU Dom Zdravlja u Podgorici, gdje je radila 14 godina, a svoju karijeru je vezala za rad na  studijskom programu Stomatologija Medicinskog fakulteta, od samog njegovog osnivanja.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.