NOVI WEB PORTAL




NOVI WEB PORTAL

Postavljena je nova integrisana web platforma Univerziteta Crne Gore na adresi www.ucg.ac.me .

Prethodni sajt nalazi se na adresi http://old.ucg.ac.me, a deaktivirana je testna verzija novog portala koja je bila na adrehttp://www.ucg.ac.me/skladiste/blog_19374/objava_3639//ucg%20portal.JPGsi www.ucg1.ac.me.

Po sličnom principu, u toku je redirektovanje postojećih stranice univerzitetskih jedinica i centara.

Postojeće verzije sajtova biće aktivne ograničeno vrijeme na adresama po obrascu old.ime jedinice.ucg.ac.me (npr. old.etf.ucg.ac.me), dok su nove prezentacije unutar integrisanog portala po obrascu www.ucg.ac.me/imejedinice (npr. www.ucg.ac.me/etf)

Pozivamo sve korisnike koji to nisu uradili u testnom periodu da u najkraćem roku obave prenos materijala i sadržaja sa postojećih sajtova na novi portal, posebno onih bitnih za studente i nastavni process.

Podsjećamo da se na sistem korisnici prijavljuju sa svojim ac.me nalozima, kao na email i SNIKE servis, a da se uputstvo za korišćenje sistema nalazi u Lični meni. Najveći dio korisnika–nastavnog osoblja ima privilegije da uređuje sopstvenu biografsku stranicu i dvije sekcije - OBAVJEŠTENJA i DOKUMENTA - na svim predmetima na kojima je korisnik angažovan.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća na raspolaganju je tim CIS-a koga možete kontaktirati mejlom na nastava@ac.me .



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.