Završene aktivnosti na PORTS projektu




Završene aktivnosti na PORTS projektu

Vebinar koji je označio završetak aktivnosti implementacije projekta pod nazivom: Partnership for the Observation and study of new Routes and Transnational Sea-highways - PORTS, finansiranog u okviru Interreg IPA CBC Italija-Albanija-Crna Gora 2014-2020 programa održan je danas putem Zoom aplikacije. Ovaj vebinar bio je naročito interesantan nastavnom, nenastavnom osoblju i studentima Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, jer je bio posvećen uticaju pandemije COVID-19 na luke i pomorski transport između država učesnica projekta. 

U okviru sekcija su predstavljeni izlazni rezultati projekta od strane rukovodilaca timova partnerskih institucija, tako da je ovom prilikom rektor Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilo Nikolić ukazao na uspješnu regionalnu saradnju sa kolegama iz Italije i Albanije tokom perioda realizacije projekta i ujedno predstavio zapažene rezultate kada je u pitanju uključenost Univerziteta Crne Gore u programima finansiranja od strane Interreg fondova Evropske unije u posljednje četiri godine. 

“Sumirajući ispunjene ciljeve i napore da se ostvari plodonosna međunarodna saradnja radnog tima PORTS projekta sa Univerziteta Crne Gore sa kolegama iz Italije i Albanije, vjerujemo da će ovaj poduhvat biti podsticaj za uspješnu implementaciju tekućih projekata Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore”, zaključio je rektor Nikolić. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.