Održana obuka iz oblasti upravljanja životnom sredinom na Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore je od 11. do 12. jula 2022. godine održana obuka o upravljanju životnom sredinom u okviru projekta pod nazivom: “Razvoj regionalnog zajedničkog master programa za zaštitu i upravljanje morskom sredinom (Development of Regional Joint Master Program in Maritime Environmental Protection and Management) – MEP&M” Erasmus+ programa. Obuku je vodilo akademsko osoblje sa Univerziteta u Kadizu i Univerziteta Azurna obala. Predavanjima su prisustvovali i drugi projektni partneri.

 Glavne teme koje su obrađene na obuci pokrivaju sljedeće oblasti: Plava bioekonomija: ribarstvo, akvakultura i plava biotehnologija, Rizici i destrukcija obale: osnove i strategije za zaštitu i praćenje, Ekosistem - koncepti i aplikacije, GIS primjena na zaštitu i upravljanje obalnom i morskom životnom sredinom i Ekonomija životne sredine - kako povezati životnu sredinu i ekonomiju?

Kada je riječ o razvojnim aktivnostima u okviru trećeg radnog paketa, sljedeća obuka će biti organizovana na temu transfera znanja u vezi sa organizacionim i proceduralnim aspektima razvoja onlajn/blended učenja, kao i inovativnih metoda nastave korišćenjem tehnika e-učenja.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.