Finalna konferencija projekta NAUTICA CBC održana u Splitu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U prostorijama Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu 10.01.2023. godine održana je završna konferencija projekta NAUTICA CBC u okviru programa Interreg - IPA CBC Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora.

Finalnoj konferenciji prisustvovali su vodeći partner ovog projekta Fakultet prometnih znanosti Univerziteta u Zagrebu, zajedno sa partnerima Pomorskim fakultetom Kotor Univerziteta Crne Gore, Lučkom upravom Splitsko-Dalmatinske županije i Turističkom organizacijom Kotor. Ovaj događaj imali su priliku da isprate uživo ili putem Zoom platforme brojni stejkholderi koji su bili uključeni u toku implementacije NAUTICA CBC projekta. Održana je prezentacija o samom procesu upravljanja projektom, postignutim rezultatima i preostalim aktivnostima u završnoj fazi. Svi projektni partneri aktivno su učestvovali u diseminaciji postignutih rezultata.

Posebno je predstavljen jedan od glavnih ishoda projekta - inovativna mobilna aplikacija “NAUTICA CBC” koja je dostupna za preuzimanje na IOS i Android platformama. Mobilna aplikacija sadrži sve neophodne informacije sa pratećim fotografijama o turističkim atrakcijama i objektima važnim za nautičare, a pored toga uključeni su i georeferentni snimci 360° sa mora u području Bokokotorskog zaliva i Starog Grada na ostrvu Hvar, gdje su locirane tačke od interesa za buduće korisnike. Takođe, aplikacija sadrži recepte autentičnih jela sa snimljenom pripremom tradicionalne gastronomije na prekograničnom području Hrvatska – Crna Gora. Na finalnoj konferenciji prikazan je i promotivni film projekta. Rezultati NAUTICA CBC projekta doprinijeće da se ojača, diverzifikuje i integriše prekogranična nautičko-turistička ponuda unutar programskog područja kroz razvoj novog turističkog proizvoda i usvajanje novih znanja i sektorskih vještina.

Projekat NAUTICA CBC „Jačanje, inovacije i promocija ponude nautičkog turizma i kulturnog nasljeđa kroz prekograničnu saradnju“ zvanično završava danas. Zaključeno je da su projektne aktivnosti uspješno realizovane prema definisanom planu, te da je odlična saradnja partnera na ovom projektu povod za nove projektne izazove u budućnosti.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.