Studentski informator za studijsku 2022/23. godinu




Studentski informator za studijsku 2022/23. godinu

Univerzitet Crne Gore je ove godine pripremio elektronski Studentski informator za kandidate za upis na UCG, u studijskoj 2022/23. godini, dostupan na adresi https://www.ucg.ac.me/rektorat/stinfo 

Srednjoškolci se ovdje mogu informisati o svim studijskim programima Univerziteta Crne Gore, kao sveobuhvatne visokoškolske institucije koja organizuje nastavu iz svih oblasti nauka i umjetnosti.

Kroz sistem često postavljanih pitanja i odgovora težili smo da informišemo srednjoškolce o svemu što ih zanima, ne bi li lakše donijeli odluku o upisu. Pitanja se odnose i na upisnu proceduru, objašnjenja za prijemni ispit, kod onih organizacinih jedinica koje ih organizuju, te prohodnosti škola za upis, sistemu rangiranja, zvanju koje stiču i konkurentnosti na tržištu rada.

Takođe, informator obuhvata i informacije o svim studentskim servisima podrške koji rade u okviru Univerziteta Crne Gore, a podržavaju razvoj studenstkih potencijala kroz učešće u programima mobilnosti, te programima razvoja preduzetničkog duha,  planiranja karijere ili razvoja naučnoistraživačkog puta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.