Rektor Božović primio predstavnike KK Akademik: Podrška Univerziteta Crne Gore profesionalnom sportu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović primio je predstavnike Košarkaškog kluba „Akademik", povodom razmatranja mjera za podsticanje većeg interesovanja talentovanih studenata za profesionalno bavljenje ovim sportom.  Ovaj košarkaški klub okuplja 20 talentovanih studenata Univezriteta Crne Gore, a redovni je član košarkaške I B lige.  

Istaknuvši važnost sporta kao dijela života studenata na Univerzitetu Crne Gore, rektor Božović je iskazao spremnost za podršku svim aktivnostima koje podržavaju profesionalno bavljenje sportom i što veći odziv na sportske aktivnosti među studentskom populacijom.

„Poznato je da univerziteti na Zapadu imaju stimulacione mjere i benefite za studente koji se bave vrhunskim sportom, naravno ne zapostavljajući ni usmjerenost na studije i obrazovanje. Mi ćemo se truditi da ovo bude dobro podržan i reprezentativan sportski kolektiv, a u saradnji sa svima vama, očekujemo da ćemo u tome i uspjeti", kazao je rektor Božović igračima Akademika. Takođe, iskazao je želju da svaki sport ima svoj klub te da u budućnosti, i u ovom pogledu, Univerzitet Crne Gore dosegne standarde evropskih univerziteta.  

Menadžer kluba Predrag Zečević iskoristio je priliku da se zahvali upravi Univerziteta i Rektoru na kontinuiranoj podršci Košarkaškom klubu Akademik, a posebno Ivici Todoroviću, menadžeru univerzitetske Kancelarije za razvoj karijere i cjeloživoto učenje, koji je kao član Upravnog odbora KK „Akademik" uključen u rad Kluba od osnivanja.  

„Bez podrške Unverziteta Crne Gore, unazad četiri godine, teško da bi mogao klub da postoji. Svakim danom jača i igrački i organizaciono, i polako, ali sigurno postaje idealna destinacija za sve mlade košarkaše koji žele da uz studiranje nastave i profesionalno bavljenje košarkom. Vrijeme koje dolazi ide nam u prilog, jer  svakodnevno raste interesovanje za KK  „Akademik" i mladih igrača, a i sponzora", kazao je Zečević.

U razgovoru sa studentima, sagledane su i mogućnosti za omasovljenje igračkog kadra, kroz udruživanje zajedničkog djelovanja Univerziteta i KK "Akademik" i razmatranja mjera podrške za talentovane košarkaše.   



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.