Regionalnom saradnjom do dobrog upravljanja - priprema prijave Erasmus + projekta RENEW




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Ekonomskom fakultetu danas je održan konsultativni sastanak partnera u Erasmus + projektu pod nazivom RENEW za koji je priprema prijave u toku.

Opšti cilj ovog projekta je promovisanje dobrog upravljanja obukom diplomiranih studenata u oblasti forenzičkog računovodstva, etike i društveno odgovornog poslovanja kao sredstva za borbu protiv korupcije i poboljšanje institucionalnog okruženja. Projektom je predviđeno pokretanje master programa pod nazivom Dobro upravljanje: forenzičko računovodstvo, etika i korporativna društvena odgovornost u digitalnom okruženju.

Sastanku na Ekonomskom fakultetu, kojim je rukovodio dekan prof.dr Mijat Jocović, prisustvovali su predstavnici univerziteta iz Dubrovnika, Splita, Maribora i Prištine, dok su u ime domaćina sastanku prisustvovale prodekanka za međunarodnu saradnju docent dr Tamara Backović kao i profesorice Katedre za finansije i računovodstvo prof. dr Ana Lalević-Filipović i docent dr Tanja Laković. Dekan Jocović je  istakao volju i spremnost Ekonomskog fakulteta da učestvuje u projektima koji imaju za cilj jačanje kapaciteta visokog obrazovanja u Crnoj Gori naglasivši da Fakultet ima sve potrebne kapacitete za uspješno sprovođenje tog projekta. Na sastanku je istaknuto da će korisnici projekta biti Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore i Ekonomski fakultet u Prištini, dok će partneri iz zemalja EU biti Univerzitet u Mariboru  (Slovenija), Univerzitet u Dubrovniku (Hrvatska),  Univerzitet u Splitu (Hrvatska). Među ostalim partnerima u projektu su i AAB Univerzitet sa Kosova kao i RIINVEST Institut sa Kosova.

Projekat RENEW biće prijavljen u okviru novog ciklusa Erasmus + projekata izgradnje kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.