Uspješno završena obuka o korporativnom upravljanju na Ekonomskom fakultetu




Uspješno završena obuka o korporativnom upravljanju na Ekonomskom fakultetu

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, danas je uspješno završen i četvrti tematski ciklus obuke o korporativnom upravljanju pod nazivom Korporativno upravljanje u funkciji unapređenja poslovanja privrednih društava u državnom vlasništvu u Crnoj Gori. Poslednji tematski ciklus, koji je bio posvećen analizi sistema korporativnog upravljanja u Crnoj Gori, obilježilo je predavanje sudije Privrednog suda u Podgorici – Dijane Raičković. Polaznici obuke, ove sedmice, bili su u prilici da se bliže upoznaju sa tumačenjem Zakona o privrednim društvima i to kroz analizu primjera iz korporativne i sudske prakse. Tokom predavanja, predavači su objasnili sistem upravljanja u privrednim društvima u Crnoj Gori, ali i ukazali na sistemska ograničenja koja utiču na uspostavljanje efikasnog korporativnog upravljanja.

Predavanje sudije Raičković označilo je i kraj jednomjesečne obuke o korporativnom upravljanju, koju je Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore organizovao uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma. Polaznici, njih više od 30, bili su članovi uprave i nadzornih tijela u privrednim društvima u većinskom državnom vlasništvu. Oni su ovom prilikom unaprijedili znanja i vještine iz oblasti korporativnog upravljanja, računovodstva, revizije i finansija na predavanjima profesora sa Ekonomskog i Pravnog fakulteta iz Podgorice i Beograda, predavača iz partnerskih institucija, kao i sudija, advokata, koji su učesnicima prenijeli znanja i iskustva iz prakse.

Kao rezultat uspješno realizovane obuke, na Ekonomskom fakultetu će biti organizovan okrugli sto na temu Korporativno upravljanje u preduzećima u državnom vlasništvu – stanje i perspektive, 7. aprila 2023. godine, kada će biti upriličena i dodjela sertifikata polaznicima obuke.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.